Izmed vodilnega trojca je tokrat uspela zmagati le kranjska Zarica, ki je kljub zamenjavi domačega terena slavila proti Ivančni Gorici. Strelca za rdeče vrage sta bila Stanko in Šujica, še bolj zanimiv pa je podatek, da je vratar Pečnik iz za zdaj še neznanih razlogov med polčasom zapustil srečanje. Kakorkoli, Zarica je z zmago na drugem mestu ujela Tolmin, do česar pa so ji v veliki meri pomagali tudi someščani iz Save. Ti so se na Brajdi skladno z nekaterimi predvidevanji predstavili kot enakovreden nasprotnik domačinu, ki je z golom Urbančiča sicer dobil prvi polčas, a je nato v zaključku gostujoči kapetan Dojčinović poskrbel za delitev točk.


V vodstvu ostaja Zagorje, ki se je na trdi tekmi s Taborom razšlo brez zmagovalca in brez zadetkov. Na mestnem stadionu se je zbralo kakih 200 gledalcev, videli pa so kar osem rumenih kartonov. Nekoliko bolj zanimivo je bilo v Medvodah, kjer drugi zasavski predstavnik domačinu kljub hitri izključitvi ni dopustil presenečenja. Še več, izkušeni Klančar je poskrbel celo za zmago Rudarja in nove tri točke so odšle v Trbovlje. Z njimi knapi na četrtem mestu za sosedi zaostajajo le še dve, tako da se obeta še razburljiv finiš jesenskega dela. Prve tri čakajo težke preizkušnje v gosteh, medtem ko se bo Rudar doma pomeril z Adrio.

V Mirnu so na lokalnem dvoboju Brda le prišla do minimalne zmage, nekoliko več zadetkov pa so videli maloštevilni gledalci na obali. Izolani so gostili Jadran, B ekipo koprskega rivala, a tudi tokrat, že tretjič zapored niso uspeli zmagati. Potem ko je Kremenović v drugem polčasu iz enajstmetrovke izenačil, sodnik pa je pri gostih izključil Terčiča, je že izgledalo, da bodo ribiči podobno kot proti Adrii v zaključku uspeli napolniti mrežo, toda ta se kljub poizkusom domačih vse do podaljška ni zatresla. Nato pa je sledila prava drama, Maletić je zadel za vodstvo, a sta zmago preprečila izključitev Peroše in gostujoči zadetek Smrtnika, drugi na tekmi in deveti letos.

V obračunu dna so Ajdovci skladno s pričakovanju v drugem delu strli odpor Kamnika in mu nasuli štiri zadetke. Domači so tudi tokrat na tekmo prišli le z enajstimi, a vseeno povedli in zopet se lahko vprašamo, ali bi s kakšnim rezervistom morda uspeli osvojiti tudi kakšno točko. Kamničanom bo odmor v vsakem primeru prišel še kako prav, medtem ko tega za nekatere ekipe pri vrhu glede na dobro formo ne bi mogli trditi.

Rezultati 12. kroga:
ZAGORJE 0:0 TABOR (S)  
KAMNIK 1:4 AJDOVŠČINA ŠKOU
Livadić 48; Kokalj 61 (ag), Smajila 74, Berginc 83, 89
JEZERO-MEDVODE 0:1 RUDAR (T)
Klančar 35
TOLMIN 1:1 SAVA
Urbančič 44; Dojčinović 82
IZOLA 2:2 JADRAN (D)
Kremenovič 55 (pen), Maletić 90; Smrtnik 17, 90
ZARICA 2:1 IVANČNA GORICA
Stanko, Šujica
ADRIA 0:1 BRDA
Džuzdanović 86 (pen)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…