Medtem ko je kranjski prestopni rok v Triglavu minil precej borno, pa je bilo v zadnjih dneh precej bolj zanimivo na drugem bregu Save, kjer je Zarica pozdravila kar nekaj novih imen. Po avanturi na Islandiji se v matični klub vrača Dejan Božičič, ki bo vsekakor velika okrepitev v ofenzivnem delu ekipe.  Pred odhodom v tujino je Božičič igral še za Triglav, Šenčur, Livar, Belo krajino in Zagorje, s katerim je bil pred sedmimi leti tudi najboljši strelec druge lige. Njegova trenutna forma je sicer še nekolikšna neznanka, toda pri tridesetih bi moral rutinirani vezist, ki je zbral tudi 27 nastopov v prvi ligi, vseeno predstavljati zanimivo osvežitev na tretjeligaški sceni.


Še več pa se morda pričakuje od drugega novinca, ki k Zarici prihaja naravnost iz prvoligaške druščine. Gre za izkušenega defenzivnega igralca Petra Stojnića, ki se je po jesenskem delu razšel s Triglavom. Stojnić je ljubiteljem slovenskega nogometa dobro poznan predvsem po epizodah v Rudarju, Aluminiju in Triglavu, je pa že pred tem dve leti igral tudi za Zarico, in sicer od 2004 do 2006. Tako kot drugi povratnik tudi on šteje trideset let, njegova pripravljenost pa po devetih prvoligaških tekmah v jesenskem delu definitivno ni sporna.

Poleg obeh “zvezdnikov” pa so si pri kranjskem tretjeligašu privoščili tudi nekaj novih mladih moči, saj se iz Domžal na posojo selijo obetavni Tadej Rems, Marko Kovjenič in Aleks Pihler. Predvsem prva dva imata že kar nekaj izkušenj s prvo ligo, a jeseni zaradi poškodb nista nastopala. Pri Zarici naj bi se omenjeni mladeniči spomladi vrnili v polno tekmovalno formo.

Seveda na drugi strani ni šlo brez odhodov, a lahko vodstvo kluba veseli, da je šlo večinoma za igralce, ki so jeseni igrali manj. V Triglav se tako vrača še mladinec Nejc Šubic, v Avstrijo pa je odšel Bojan Marinkovič, ki se je jeseni nekajkrat izkazal v vlogi jokerja. Vseeno se bo moštvu verjetno najbolj poznal odhod vratarja Pečnika, ki je po incidentu v predzadnjem kolu jeseni zapustil klub. Luknjo bo poizkušal zakrpati mladi Matic Sitar, ki je jeseni branil za mladince ljubljanske Ilirije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…