S trinajstim krogom se je končal jesenski del SNL, na vrhu pa do večjih sprememb ni prišlo. Na vodilni poziciji bo prezimilo Zagorje, ki je na težkem gostovanju suvereno opravilo z Jadranom. V prvem polčasu obračuna  v Dekanih je za goste zadel Krajnc, v drugem pa še Nikolić, in pesjani so morali po petih uspešnih tekmah vnovič podpisati poraz. Za Zagorje, ki je v prvem delu sezone prejelo občutno najmanj golov, je bila to že osma zmaga ob zgolj dveh porazih, dovolj za potrditev presenetljivega, a povsem zasluženega jesenskega naslova. Pred sezono rdeči iz Zasavja niso bili označeni ravno za prve favorite, a so z igrami dokazali, da lahko več kot uspešno konkurirajo v boju za drugo ligo, kjer so nazadnje igrali leta 2009. S prvo polovico letošnjega prvenstva so lahko precej zadovoljni tudi pri Tolminu, ki je bolj kot ne upravičil visoka pričakovanja in ob pavzi za prvim mestom zaostaja toliko kot pred zadnjo tekmo, torej dve točki. To je Tolmincem uspelo po zaslugi zmage na lokalnem derbiju v Vipolžah, kjer so jih pričakala letos nerazpoznavna Brda. Tekmo je odločil prekršek Ferjančiča v domačem kazenskem prostoru, po katerem je Šuligoj iz enajstmetrovke dosegel zmagoviti gol. Florijana Debanjaka z ekipo zdaj čaka precej dela, če še želi ujeti tekmece pred seboj, a glede na zaostanek desetih točk za vodilnim se to zdi skoraj nemogoče. Na drugi strani lahko pri Tolminu optimistično zrejo v nadaljevanje, sploh ker so spomladi zadnja leta igrali precej dobro.


Med presenečenja prvega dela lahko uvrstimo še Rudar, ki očitno ni želel preveč zaostajati za sosedi in se po jesenskem delu skupaj s Tolminom nahaja zgolj dve točki zadaj. Na zadnji tekmi v Trbovljah so knapi pred več kot 200 gledalci z zadetki Karamarkoviča, Laznika in Medveda gladko ugnali Adrio. Razlika v zadetkih pri Rudarju sicer ni tako impresivna kot pri vodilnem dvojcu, toda Trboveljčani so z borbeno igro praktično vselej uspeli izvleči maksimum in bodo spomladi, ko se vrnejo še nekateri igralci, zagotovo še kako nevarni. Kaj lahko stori četrta Zarica ostaja veliko vprašanje, dejstvo pa je, da so Kranjčani po ekipnem sporu pretekli vikend ostali brez prvega čuvaja mreže Pečnika. Na srečanju proti Taboru je tako branil mladi Šimenc, ki je dvajset minut pred koncem storil napako in moral zaradi prekrška tudi predčasno z igrišča. Toda domači priložnosti niso izkoristili, igralec Bojić je ubranil enajstmetrovko in ostalo je pri remiju.

Zelo zanimivo je bilo tudi v Stražišču, kjer je v dvoboju razigranih ekip gostovala Izola. Slednja je po prvem polčasu že vodila z visokih 0:3, a so se v drugem delu domači približali in tekma se je končala z nevsakdanjim izidom 3:4. Ribiči so na petem mestu obranili prednost pred zasledovalci, ki so tokrat večinoma klonili, tako da se je v zgornjo polovico lestvice prikradla še Ivančna Gorica, ki je skladno s pričakovanji visoko ugnala Kamnik. Na dvoboju dna sta se pomerila še Ajdovščina Škou in Jezero, uspešnejši pa so bili gostje iz Medvod s hitrim golom Đurđevića.

Rezultati 13. Kroga:

Sava Kranj : Izola 3:4

Ivančna Gorica : Calcit Kamnik 6:0

Rudar Trbovlje : Adria 4:1

Tabor Sežana : Zarica Kranj 1:1

Jadran Dekani : Zagorje 0:2

Brda : Tolmin 0:1

Ajdovščina Škou : Jezero Medvode 0:1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…