Prvo spomladansko kolo v zahodni tretji ligi se za zasavska predstavnika ni končalo najbolje, saj sta Rudar in Zagorje pred domačimi gledalci izgubila pomembni srečanji. V Trbovljah se jih je na tekmi Rudarja in Tolmina zbralo 250, ki so videli predvsem dobro in učinkovito igro gostujočega moštva. Po eni vratnici na vsaki strani so nogometaši Tolmina v zaključku polčasa zavoljo igre z roko prišli do enajstmetrovke, ki jo je v vodilni zadetek pretvoril Šuligoj. Domači se v nadaljevanju nikakor niso uspeli vrniti v igro in Primorci so v zaključku prek Lo Duce le še potrdili zasluženo zmago. Varovanci Davida Kanalca so tako že v prvi tekmi upravičili status favorita za napredovanje, s tremi točkami pa so se tudi prebili na sam vrh lestvice.


To jim je omogočilo Zagorje, ki je dan kasneje ponovilo vajo sosedov, saj je prav tako klonilo pred domačo publiko. Po prvem polčasu brez zadetkov in brez večjih priložnosti je moštvo Danila Bantana in Anžeta Krajnca nadaljevalo bolje in povedlo, toda tudi gostom se je obrestovala napadalna igra in po golu izkušenega Božičiča so bile stvari hitro spet na začetku. V zaključku srečanja so bili nato nekoliko boljši razigrani gostje, ki so prek prvega strelca Šujice zadeli še dvakrat, medtem ko Zagorjani niso uspeli znižati niti iz enajstmetrovke in tri točke so odšle v Kranj. Zarica se je s tem uspehom prebila na tretje mesto, domači pa bodo s takšno igro težko ponovili jesenski rezultat.

Na izenačeni tekmi v Ivančni Gorici maloštevilna publika dolgo ni videla zadetkov, srečanje pa je pet minut pred koncem za domače odločil mladi Pene. Livarji so si s tem ne glede na napovedane reforme bolj kot ne že zagotovili obstanek, medtem ko bodo morali Medvodčani za dokončen mir počakati še kak teden. Podobno velja tudi za primorska predstavnika, Ajdovščino in Adrio, ki sta bili na mestnem stadionu v mestu burje veliko bolj učinkoviti. Ajdovci so se na najlepši možen način maščevali Mirencem za jesenski poraz. Tokrat se je srečanje končalo kar s štirimi žogami v mreži Adrie, skoraj vse pa je bilo jasno že po nekaj minutah, ko sta zadela Smajila in Vidmar. Trije zadetki v izdihljajih tekme so imeli tako le še kozmetični značaj.

Izola je v Vipolžah začela naravnost katastrofalno, saj so jih Brda, ki jeseni nikoli niso zadela več kot dvakrat, odpravila s štirimi zadetki. Mož odločitve je bil tokrat Valdrin Kadrija, ki je vprašanje zmagovalca z dvema zadetkoma rešil že v prvem polčasu. S takšnimi igrami bi lahko Brici spomladi močno napredovali, medtem ko bi ribiči lahko imeli kakšne težave tudi še nadaljevanju. Tokrat so na ne tako zelo oddaljeno gostovanje na sever odšli le s trinajstimi igralci, tudi brez Kremenovića, ki je tik pred nadaljevanjem lige odšel v Avstrijo.

Sava in Jadran sta v Kranju kar nekako pričakovano remizirala in tako ostajata blizu sredine lestvice, medtem ko je sežanski Tabor na stadiona Rajka Štolfe prav tako pričakovano slavil. Moštvo Davida Kompare je enajsterici (dobesedno) Kamnika zabilo kar devet golov, strelsko pa sta se izkazala predvsem oba novinca Jerkič in Barut.

Rezultati 14. Kroga 3. SNL zahod:
TABOR SEŽANA 9:1 CALCIT KAMNIK
70; Barut (14, 40, 60), Jerkič (30, 58), Mersovski (75), Pandža (77, 82), Stančić (90); Plahutnik (79)
RUDAR TRBOVLJE 0:2 TKK TOLMIN
250; Šuligoj (44 pen), Lo Duca (88)
IVANČNA GORICA 1:0 JEZERO MEDVODE
70; Pene (84)
SAVA KRANJ 1:1 JADRAN DEKANI
100; Dojčinović (58); Grdina (28)
AJDOVŠČINA ŠKOU 4:1 ADRIA
150; Smajila (13), Vidmar (17), Žižmond (86, 90); Zovatto (87)
BRDA 4:0 IZOLA
60; V. Kadrija (24, 60), Kolenc (49), Bremec (78)
ZAGORJE 1:3 ZARICA KRANJ
Upelj (58); Božičič (70), Šujica (79, 84)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …