S tretjeligaškim plesom bodo tokrat začeli v zahodni skupini, kjer bo jutri na sporedu prestavljena tekma iz jesenskega dela, točneje 12. kroga. Spomnimo, slednji se je igral v začetku novembra, zaradi poplav pa je odpadla tekma v Vipolžah (vse ostale so bile že v soboto). Tam se bosta tako jutri pomerila Brda in Ilirska Bistrica. Kakih velikih sprememb v kadru domačih pričakovano ni bilo, je pa Bistričane med drugim zapustil kapetan Lazarević, ki bo kariero nadaljeval v Ajdovščini. Kdo je danes favorit je težko reči, saj je forma ekip pred nadaljevanjem prvenstva še precejšnja uganka, je pa dejstvo, da sta bili na jesenskem obračunu, ko so srečno slavili Brici, moštvi izredno izenačeni.


V domači zasedbi Dimitrija Mavriča bo zaradi kazni manjkal mladi Ferjančič, medtem ko je pri gostih kaznovan le Vrbos, ki pa je tako ali tako odšel v Avstrijo. To za vijolične iz mesta liburn ne bi smel biti prevelik hendikep, sploh ker so iz sosednje Hrvaške za razširitev kadra pripeljali Simona Teofilovića, Marka Marinaca, Igorja Kovačića in Gorana Kalčića. Spremembe so povezane predvsem s prihodom trenerja Damirja Rubčića, na igrišču bo še vedno dirigiral tudi Zatkovič, ki napoveduje gledljivo igro in obstanek v ligi.

Kar se tiče obstanka je Bistričanom in ostalim že uspelo, saj je, kot smo že poročali, Portorož-Piran zaradi finančnih težav izstopil iz lige. Zdaj smo dobili tudi uradno potrditev s strani MNZ Nova Gorica, pravila pa so takšna, da so zadnjih pet tekem Pirančanov brisali. Konkretno to pomeni Tabor-Piran 7:0, Piran-Brda 0:6, Jadran-Piran 5:1, Piran-Cerknica 11:1 (ne gre za napako) in Bilje-Piran 3:0. Brez omenjenih tekem se lestvica bistveno ni spremenila, na koncu sezone pa se bo verjetno poznalo le Cerknici, ki bo 3 točke na boljšem, kot bi bila, če bi vsi igrali še s Piranom. Boja za obstanek tako očitno ne bo, saj bi se deveti poslovil le v primeru, če bi Ankaran izpadel iz druge lige, prvak pa se tja ne bi uvrstil, kar se trenutno zdi malo verjetno.

Ostali s tekmami začnejo drug vikend, napeto pa bo le še v boju za naslov, za katerega se borita predvsem Izola in Škou. Izolane so okrepili (večinoma povratniki) Stipaničev, Godnič, Vidaković, oba Božiča ter Zemljak, odšel je Kremenovič, Ajdovcem bosta ob Lazareviću pomagala še Tomažič (prav iz Izole) in Tragin, v Sežani nadaljujejo z gradnjo tribune, Jadran naj bi spomladi vodil Samir Zulič, ostali pa se ukvarjajo predvsem s tem, kako dokončati sezono. Veseli nas lahko predvsem boj za naslov prvaka, medtem ko se v ostalem nova liga zaenkrat ni posebej izkazala.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zavrčani tudi s prvoligaškimi izkušnjami

Danes ob 17.30 uri bodo novo sezono, svojo drugo zaporedno v 3. SNL, odprli tudi nogometaš…