Predzadnji krog 3. SNL zahod prinaša odločitev o prvaku. Situacija za nevtralne ljubitelje nogometa skoraj ne bi mogla biti boljša, dve ekipi, ki sta v izjemni formi, izzivalec pa v vlogi domačina.


Jadran, ki zaostaja za dve točki, bo namreč gostil Tabor, kar pomeni, da pesjani za skok na vrh potrebujejo zmago, medtem ko bi remi odločitev prestavil v zadnje kolo.  Na to ne računajo ne eni ne drugi, saj so kot rečeno v odlični formi. Kraševci so, verjeli ali ne, zmagali zadnjih deset tekem, pri čemer so prejeli le tri gole, medtem ko so Dekančani slavili zapored devetkrat ter bili pri tem z 32 goli tudi zelo učinkoviti. Varovanci Nevija Finkšta se lahko zato tudi pohvalijo z najboljšim napadom lige, medtem ko je na drugi strani zasedba Uroša Baruta prejela daleč najmanj golov med vsemi. Jadran je bil v preteklih letih sicer že nekajkrat blizu naslova, a tako blizu nikoli, zato se na stadionu Ivana Gregoriča prav gotovo obeta spektakel, kakršnega ni bilo že dolgo. Pričakovati je več publike kot denimo pred nekaj leti, ko je sosednji Koper tam odigral prvoligaško tekmo, sploh ker bodo prišli tudi navijači iz Sežane, saj si Tabor z zmago že lahko zagotovi naslov prvaka. V tem primeru bi morali tokratni domačini, ki bodo nastopili brez kaznovanih Kljajića in Vitezice, drugo ligo matematično potrjevati v zadnjem kolu proti skromni Ajdovščini.

Teoretične, vendar res samo teoretične, možnosti namreč še goji Adria, ki pa je z zadnjim porazom na derbiju drugo mesto bolj kot ne zapravila. Mirenci tokrat gostijo zadnjo Postojno, zato je izid te tekme spremljevalcem lige bržkone že znan. Podobno lahko rečemo za srečanje Vipave in Ilirske Bistrice, saj slednja zadnje čase le statira, pri tem pa se vsakič poraja vprašanje ali bodo vijolični zbrali dovolj igralcev za tekmo. Bolj pestro bi bilo lahko na medsebojnem obračunu za šesto mesto, srečala se bosta namreč Izola in Tolmin, ki imata za sabo sicer bolj skromno sezono, a sta zato zadnje čase oba v kar dobri formi.

Precej dobro gre v zaključku tudi Škuolovcem, ki so priplezali že do osmega mesta in se brez kakršnekoli napetosti razmeroma gladko izognili boju za obstanek. Tokrat nogometaši iz mesta burje potujejo v bližnji kraj, s katerim so pred leti zelo dobro sodelovali, namreč v Bilje. Pred dobrim desetletjem je bilo moštvo Bilje-Primorje kadetski prvak Slovenije, tudi tokrat pa gre pričakovati prijateljski obračun starih znancev, saj ne eni ne drugi nimajo prav dosti za pridobiti ali izgubiti.

Za konec omenimo še zanimivo situacijo v primorski ligi, kjer so se zadnje tekme igrale med tednom. Plama Podgrad je remizirala z vodilnim Jadranom Hrpelje-Kozina, ki so ga tako na vrhu spet ujele Korte, medtem ko je moštvo iz Podgrada zavoljo slabih rezultatov Cerknice skočilo na tretje mesto. Jadran in Korte sta si s tem zagotovila nastop v 3. SNL za prihodnjo sezono, glede na razplet v višjih ligah pa se bo priložnost morda ponudila še tretjemu.

Razpored 26. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA : POSTOJNA

IZOLA : TOLMIN
BILJE : ŠKOU (vse v soboto, ob 17:00)
JADRAN DEKANI : TABOR
VIPAVA : ILIRSKA BISTRICA (obe v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…