V športnem parku Zarica se je na lokalnem dvoboju domačih z Medvodčani ob nekoliko nenavadnem terminu tokrat zbrala le peščica gledalcev. Naključni obiskovalec bi težko ugotovil, katero moštvo zaseda drugo in katero enajsto pozicijo, saj je bila igra dokaj izenačena, pravih priložnosti pa praktično ni bilo. V prvem polčasu gre omeniti le poskus domačega kapetana Robnika z glavo, v začetku drugega pa je najlepšo priložnost za goste zapravil Đurđević. Igra je postala nekoliko zanimivejša šele v zaključku, ko je ekipama nekoliko pošla sapa in so se nevarne situacije začele vrstiti tako ne eni kot na drugi strani. Na koncu je bila spretnejša in srečnejša Zarica, za katero je odločilni zadetek s pravo mojstrovino z roba kazenskega prostora dosegel Stanko. Za varovance Janeza Zupančič je bila to že tretja spomladanska zmaga, z njo pa ostajajo na drugem mestu prvenstvene razpredelnice.


Če je bilo v Kranju pričakovati težko tekmo, pa sta nekoliko bolj presenetila rezultata v Ivančni Gorici in Kamniku. Visokoleteči Tolmin je brez nekaterih ključnih igralcev na Dolenjskem nastopil slabše kot na prejšnjih tekmah, a domači svojih priložnosti niso uspeli izkoristiti. Izkušenejše Tolmince je nato petnajst minut pred koncem z edinim zadetkom na tekmi rešil povratnik Dejan Sokanović, tako da tudi po šestnajstih krogih ostajajo na vrhu lestvice. Še večje težave pa je imelo Zagorje, ki je proti odpisanemu Kamniku na stadionu prijateljstva uspelo zadeti šele v zadnji minuti srečanja. Zasavci očitno še naprej ne najdejo jesenske forme, domače pa lahko kljub novemu porazu veseli vsaj to, da je bil ta najnižji v zadnjih šestih tekmah.

Z razprodajo točk še naprej nadaljuje trboveljski Rudar, ki ga je na domačem igrišču Jadran tokrat ponižal kar s štirimi zadetki. Za Primorce sta bila po dvakrat uspešna Ščulac in Smrtnik, s čimer se je slednji še utrdil na drugem mestu lestvice strelcev. Po treh zaporednih gladkih porazih spomladi se postavlja vprašanje, kako dolgo bo na klopi knapov še zdržal trener Miloš Breznikar. Prav dosti bolje ne gre niti Florijanu Debenjaku v Brdih, od katerih so po slabi jeseni in dobri uvodni tekmi mnogi končno pričakovali pomladanski razcvet. Toda Brici so vnovič razočarali, na domači tekmi proti kranjski Savi so bili neučinkoviti in končalo se je z najbolj nepopularnim izidom in delitvijo točk.

Na stadionu Rajka Štolfe v Sežani Tabor pričakovano ni imel večjih težav z Adrio, tako da so se Kraševci  prebili že vse do četrtega mesta. V Ajdovščini pa se je nadaljevala  tradicija, saj so se gostje v Izolo zopet vrnili praznih rok.

Rezultati 16. Kroga:
ZARICA 1:0 JEZERO MEDVODE
Stanko 88
KAMNIK 0:1 ZAGORJE
TABOR (S) 3:0 ADRIA
Bombač 3, Jerkič 4, 81
IVANČNA GORICA 0:1 TOLMIN
De. Sokanović 74
RUDAR (T) 0:4 JADRAN (D)
Ščulac 19, 31, Smrtnik 69, 83
AJDOVŠČINA ŠKOU 3:1 IZOLA
Beginc 16, Ivanović 38, Smajila 78; Gavrič 24
BRDA 0:0 SAVA KRANJ

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …