Potem, ko je prejšnji krog postregel z zasavskim derbijem, se tretjeligaški nogomet zdaj vrača v vsakdanje okvire. Vodilni dvojec bo tokrat igral doma, težje delo pa naj bi imela Adria, ki pričakuje visokoleteče Zagorje. Varovanci Danila Bantana so še vedno pod vtisom izjemne zmage pretekli vikend, a kvaliteto bo potrebno potditi tudi na ostalih srečanjih. Gostovanje v Mirnu je prava priložnost, da Zasavci dokončno dokažejo, da se znajo motivirati za vsakršnega nasprotnika in da se lahko vmešajo tudi v boj za vrh. Na drugi strani bodo domači kljub določenim odsotnostim zaradi kartonov seveda storili vse, da ostanejo v stiku z vodilnim Tolminom. Slednji namreč vsaj na papirju ne bi smel imeti prevelikega dela z novincem iz Medvod.


Tretjeuvrščena Zarica tokrat gostuje v Dekanih, kjer bo po treh zaporednih uspehih poskušala nadaljevati zmagovati niz. Pesjani so v prvenstvo krenili najslabše med vsemi in takšen scenarij ne bi bil tokrat nič presenetljivega. Ob tem naj spomnimo, da je na stadionu Ivana Gregoriča pred tedni že slavilo tudi moštvo kranjske Save. Zasedbi iz Stržišča po tem uspehu ne gre več tako dobro od nog, tako da bo proti Taboru naskakovala šele tretjo zmago v prvenstvu. Podobno velja na drugi strani tudi za Tabor, ki je od uvoda sezone glede na razpored gotovo pričakoval več.

Na stadionu Rudarja se po dolgem času obeta obračun nekdanjih prvoligašev, saj se bodo domači pomerili proti Ajdovščini. Pred dvemi desetletji je Rudar v prvoligaški tekmi gladko ugnal Primorje, zdaj pa ima glede na moč njegovega naslednika lepo priložnost, da uspeh ponovi še v tretji ligi. Izola, ki še vedno prenavlja igralno površino na domačem igrišču, bo v Piranu gostila Kamnik, Brda pa se bodo v Vipolžah pomerila z Ivančno Gorico. Glede na formo gostov bosta obe primorski ekipi tokrat v vlogi izrazitih favoritov.

Pari 7. kroga:
Adria : Zagorje
Tolmin : Jezero Medvode
MNK Izola : Calcit Kamnik
Jadran Dekani : Zarica Kranj
Sava Kranj : Tabor Sežana
Brda : Ivančna Gorica
Rudar Trbovlje : Ajdovščina Škou

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…