Vodilni klub 3.SNL zahod TKK Tolmin je tudi v 15. Krogu uspešno opravil svojo nalogo. Na lokalnem obračunu proti Ajdovščini Škou je pred več kot 300 gledalci po slabe pol ure in avtogolu sicer že zaostajal, toda v nadaljevanju mu je uspel neverjeten preobrat. Novinec Volarič je ekspresno izenačil, do nadaljnjih sprememb izida pa je prišlo šele v zadnjih petnajstih minutah. Domači so prek Dejana Sokanoviča, Rakuščka in Urbančiča namreč zadeli kar štirikrat in končalo se je s petardo v mreži gostov, ki so še malo pred tem računali vsaj na točko. Tolminci so z novo zmago prednost pred zasledovalci še nekoliko povišali, saj je Zagorje po porazu prejšnji teden tokrat razočaralo z remijem proti Savi. Lahko bi bilo še slabše, saj je Gumarje v vodstvo povedel Dimitrov, po eni izključitvi na vsaki strani pa je Bašić nato uspel zadeti vsaj za točko.


Na drugo mesto se je tako prebila Zarica, ki je bila še uspešnejša od sosedov in je pričakovano visoko slavila v Kamniku. Rdeči vragi očitno niso hoteli zaostati za vodilnim Tolminom in so prav tako zmagali s 5:1, le da je bilo tu vse bolj kot ne jasno že ob polčasu, ko sta zadela Robnik in Šujica. Slednji je v nadaljevanju zabil še dvakrat in tako premočno vodi na listi tretjeligaških strelcev. Zarica je torej na prvih dveh tekmah nedvomno upravičila pričakovanja in lahko z optimizmom zre proti lokalnemu obračunu z Jezerom. Slednji je tokrat proti čvrsti ekipi Tabora v drugem polčasu povedel potem, ko je najstrožjo kazen realiziral Kerič, a so gostje prek Jerkiča poskrbeli za delitev točk.

Na tekmi kroga v Izoli se je zbralo borih 100 gledalcev, videli pa so zasluženo zmago domačih proti trboveljskemu Rudarju, ki z oslabljeno zasedbo in kmalu tudi igralcem manj ni zmogel niti do zadetka. Ribiči so se z zmago povzpeli nazaj na peto mesto, Rudar pa očitno vse bolj izpada iz boja za naslov. Tam že nekaj let ni dekanskega Jadrana, ki pa je tokrat nekoliko presenetil z zmago proti Brdom, od katerih so mnogi (ne le na tej tekmi) pričakovali precej več. Srečanje med Adrio in Ivančno Gorico pa se je končalo brez zmagovalca.

Rezultati 15. kroga:
KAMNIK 1:5 ZARICA
SAVA 1:1 ZAGORJE
Dimitrov (47), Bašić (74)
IZOLA 3:0 RUDAR (T)
Finkšt (17), Mihailovič (32, 40)
TOLMIN 5:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Volarič (29), Rakušček (76), De. Sokanović (79), Urbančič (81, 83); Šuligoj (27/ag)
ADRIA 1:1¸IVANČNA GORICA
Žibernik (53); Sardoč (33/ag)
JEZERO MEDVODE 1:1 TABOR (S)
Kerić (52/pen), Jerkič 75
JADRAN (D) 1:0 BRDA
Lekič (48)

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…