Kluba, ki sta v prvem krogu morda koga presenetila z gostujočima zmagama, bosta imela tokrat priložnost, da točke in formo potrdita še doma. Zanimivo bo videti predvsem Vipavo, ki jo na edini nedeljski tekmi čaka izredno težka naloga, saj v goste prihaja izvrstni Jadran. Pesjani so pretekli vikend na derbiju nakazali, da se ne šalijo in da so upravičeno med glavnimi favoriti prvenstva. Vipavo so v spomladanskem delu že dvakrat razmeroma gladko premagali v gosteh in vsaj manjše presenečenje bi bilo, če je ne bi še tretjič.


Še dva kluba s popolnim izkupičkom se bosta srečala pri Štantu, česar glede na razpored marsikdo ni pričakoval. Adria je zadržala odlično formo in na Obali porazila Izolo, Ilirska Bistrica pa se je poigrala z lanskim prvakom iz Ajdovščine, ki je letos precej oslabljen. Tokrat bodo oboji gotovo želeli dokazati, da ni šlo za slučaj, sploh Mirenci, ki pred domačo publiko napovedujejo boj za najvišja mesta. Tam naj bi bil tudi Tabor, ki pa ni štartal najbolje. Sežance na domačem Krasu čaka popravni izpit, v goste prihaja Ajdovščina, kar je gotovo lepa priložnost za domačo zmago in dvig samozavesti.

Zanimivo zna biti v Tolminu, kjer se bodo domači v lokalnem obračunu pomerili z Biljami. Rdeče-črni za razliko od nekaterih ekip v prejšnjih letih po izpadu iz druge lige niso povsem razpadli in bodo gotovo nevarni prav vsakomur, sploh doma. Tam bo želela čim več točk zbrati tudi Izola, ki proti Postojni glede na zadnje tekme Notranjcev ne bi smela imeti prevelikih težav.

Pari drugega kroga 3. SNL zahod:
TABOR : AJDOVŠČINA
TOLMIN : BILJE
ADRIA : ILIRSKA BISTRICA
IZOLA : POSTOJNA (vse v soboto, ob 17:00)
VIPAVA : JADRAN DEKANI (v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj novincev v Krškem, vodilna Bistrica gosti Zreče

Pred nami so obračuni sedmega kroga vzhodne skupine 3. SNL. Pet tekem bo na sporedu danes …