Vodilni trojec 3. SNL zahod na papirju ni imel pretežkega dela. Še z najvišje uvrščenim nasprotnikom se je pomeril Jadran, ki pa je delo proti Vipavi opravil več kot suvereno. Pesjani so bili uspešnejši že v prvem polčasu, ko je zadel Palčič, ko pa je kmalu po odmoru z glavo vodstvo podvojil Peroša, je bila tekma praktično odločena, saj so bili domači v polju neprimerno boljši nasprotnik. Svoj delež je v nadaljevanju po lepi kombinaciji pristavil še najboljši strelec domačih Stepančič, Vipavci pa so prek Premrna zmogli le do častnega gola. Čeprav so vsaj zadnje četrt ure igrali z igralcem več, pri Jadranu se je namreč poškodoval Palčič, Finkšt pa ni imel več menjav, zmaga domačih ni bila niti za trenutek ogrožena. Nasprotno, Rodica je zabil še četrti gol za domače in s tem postavil končni izid.


Precej bolj zanimivo je bilo v športnem centru Trnovo, kjer pa si je tekmo med domačo Ilirsko Bistrico in vodilno Adrio žal ogledalo zgolj nekaj deset duš. Vsi ostali potencialni gledalci so namreč zamudili šele drugo domačo zmago letos (prva seveda proti Postojni) in posledično veliko slavje vijoličnih, ki ga ni pričakoval praktično nihče. Po hitrih golih Ujčiča in Devetaka je dolgo časa kazalo na remi, junak tekme pa je nato postal Teo Patuhović, ki je globoko v sodnikovem podaljšku izkoristil enajstmetrovko za 2:1. Bistričani so tako že skoraj ujeli ekipe pri sredini lestvice, medtem ko so Mirenci morali prepustiti vrh. Zaradi boljše razlike v zadetkih ga je po daljšem obdobju spet zasedel Jadran.

Priložnost za kaj takega je senzacionalno zapravil Tabor. Slednji, za mnoge prvi favorit prvenstva, je že v petek gostoval pri skromni Ajdovščini, ki je z eno zmago zasedala predzadnje mesto na lestvici.  Toda domači so zaigrali kot v starih časih in prek Simčiča celo dobili polčas z 1:0. V nadaljevanju so prišle do izraza izkušnje gostov, ki so z golom Guliča izenačili, kaj več pa jim ni uspelo in zadovoljiti so se morali s točko. Žal si je tudi to tekmo zaradi nenavadne ure in lokacije ogledalo zelo malo gledalcev. Nasploh je bil obisk tokrat izredno slab, v povprečju zgolj 70 ljudi na tekmo. Največ publike se je zbralo v Biljah, kjer so domači brez težav premagali sosede s Tolmina, medtem ko je Izola rutinsko opravila posel v Postojni.

Rezultati 11. kroga 3. SNL zahod:
ŠKOU AJDOVŠČINA 1:1 TABOR SEŽANA
Simčič (30′); Gulič (78′)
BILJE 4:1 TOLMIN
Masten (32′), Doplihar (36′, 91′ pen), Panič (44′); Kos (54′)
ILIRSKA BISTRICA 2:1 ADRIA MIREN
Ujčič (19′), Pastuhović (94′ pen); Devetak (26′)
JADRAN DEKANI 4:1 VIPAVA
Palčič (26′), Peroša (55′), Stepančič (57′), Rodica (84′); Premrn (69′)
POSTOJNA 1:4 IZOLA
Karadžić (83′); Čaušević (18′), Hadžimuratovič (38′), Topić (63′), Nikolić (78′)

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/ndadria.adria.5/videos/922764007866939/” width=”720″ height=”500″ onlyvideo=”1″] [fbvideo link=”https://www.facebook.com/NKIL.BISTRICA/videos/1026996270756423/” width=”500″ height=”500″ onlyvideo=”1″]
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …