V 3. SNL zahod je do konca še velikih 11 krogov, toda danes bo na sporedu eden najpomembnejših, ki bi lahko v veliki meri začrtal potek tekmovanja. Vodilne Bilje namreč gostujejo pri drugem Tolminu, ki ima pet točk zaostanka in je pravzaprav še edini resni konkurent v boju za naslov. Tolminci so v zelo dobri formi, ki so jo zadržali še s konca jeseni, tako da je njihov niz zmag pretekli vikend narasel že na štiri. Toda zdaj prihaja pravi preizkus, saj jim bo nasproti stala najboljša ekipa lige. Bilje so zmagale zadnjih sedem tekem, v osemčlanski ligi to pomeni kar vse nasprotnike, še vedno pa niso doživele poraza. Pretekli vikend je v lokalnem obračunu padla Adria in v kolikor bi črno-beli ponovili vajo še proti Tolminu, bi bili pred zaključkom sezone v izjemnem položaju. Na drugi strani bi uspeh Tolmina ligo spet povsem odprl.


Izola bo tokrat gostovala, a ji ne bo treba prav daleč, saj bo njen nasprotnik Jadran. Obe ekipi sta pomlad začeli skromno in če je bilo za Jadran to pričakovano, so Izolani vsekakor razočarali. Poraza z Adrio in Tolminom sta ribiče oddaljila od vrha, zato zdaj prihaja kar pravšnji tekmec za dvig samozavesti in ohranitev (vsaj teoretičnega) upanja.

V nedeljo bosta dve tekmi. Zelo zanimivo bi znalo biti na obračunu Vipave in Ajdovščine, medtem ko bi morala Adria, četudi oslabljena zaradi nekaj kartoniranih igralcev, pri Štantu gladko opraviti z Ilirsko Bistrico.

Pari 18. kroga:
TOLMIN : BILJE
JADRAN (HK) : IZOLA (obe 24.3. ob 15:00)
ADRIA : ILIRSKA BISTRICA
VIPAVA : AJDOVŠČINA (obe 25.3. ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Svoboda bo sodelovala z nekdanjimi evropskimi prvaki

Ljubljanska Svoboda je v tem tednu odprla novo poglavje v zgodovini kluba, ki prav letos p…