Pregled zadnjega kroga tokrat začenjamo v Piranu, kjer pod obzidjem ni bilo pričakovati nič kaj spektakularnega. Domače moštvo se je po seriji porazov namreč pomerilo s solidno Cerknico in nekateri so tri točke gostom vpisali že vnaprej. Toda kako zelo so se zmotili. V nasprotju z vsemi napovedmi so Pirančani ne le zmagali, temveč zabili tudi neverjetnih enajst golov, od tega Bostian Podgajski, sin nekdanjega slovitega vezista Olimpije in Ljubljane, tri, rezervist (!) Banovič pa kar štiri. Gusarji so tako nadoknadili za vse dosedanje tekme in si povrnili upanje na obstanek, do katerega jih sicer še vedno loči velikih pet točk. Težave v Cerknici so očitno vplivale tudi na nogometaše in za razliko od domačih se ti lahko veselijo skorajšnjega zaključka jeseni.


Za drugo presenečenje, verjetno še pomembnejše od tistega v Piranu, pa je poskrbel sežanski Tabor, ki je po dolgih dvanajstih kolih prvi prizadejal poraz doslej vodilni ekipi Ajdovščine. Preko celotne sezone smo opozarjali na kvaliteto moštva Igorja Boleta in Kraševci so v najboljšem možnem trenutku to končno dokazali. Kakih 200 gledalcev je na ajdovski mestni stadion prišlo pogledat novo domačo zmago, a se s tem ni strinjal odlični Uroš Barut, ki je svojo ekipo najprej povedel v vodstvo, nato pa ob koncu po vmesnem izenačenju Ivanoviča še zabil za veliko zmago. Po razpadu Jugoslavije sploh prvo za Tabor v Ajdovščini. Škuolovci so s prvim porazom zdrsnili na drugo mesto, tudi oni pa verjetno zdaj že komaj čakajo konec sezone.

Na vrh se je le vrnila Izola, od katere so mnogi to pričakovali že prej, a ji je to uspelo šele po tekmi z Biljami. Črno-beli niso več ekipa iz začetka sezone, ko je kot za stavo premagovala tekmece, saj so tokrat pokleknili kar s 4:0. Za ribiče so zadeli stari znanci Kremenović, Mihailovič, Finkšt in Peroša, s čimer je maščevanje uspelo v popolnosti. Pri Štantu se je ob razmeroma majhnem odzivu publike igral lokalni obračun med Adrio in Brdi, žal pa domači niso v formi in vse je bilo odločeno že po dobre četrt ure igre. Brez težav je slavil tudi Jadran v Ilirski Bistrici, zadela sta Kranjc in dvakrat Posavac, domači pa so velik del srečanja odigrali z igralcem manj.

Rezultati 13. kroga:
AJDOVŠČINA 1:2 TABOR
Ivanović 38; U. Barut (15, 78)
IZOLA 4:0 BILJE
Kremenović (8), Mihailovič (54), Finkšt (81), Peroša (90)
IL.BISTRICA : JADRAN (D)
Posavac (32, 78), Krajnc (55)
PORT. PIRAN 11:1 CERKNICA
Podgajski (3/pen, 18/pen, 43), Al. Lizalović (11, 56), Banovič (34, 47, 72, 76), Elshani (50), Redžić (77); Kandare (86)
ADRIA 0:2 BRDA
Filej (7), Krasniqi (12)

Foto: Primož Brecelj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…