Vodilna trojka 3. SNL zahod se bo ta vikend doma pomerila s šesto, sedmo in osmo ekipo lige. Najtežje delo naj bi imel Jadran, pa ne le zato ker se bo srečal s šestim, pač pa predvsem zato, ker gre za Izolo in torej lokalni derbi z dolgo tradicijo igranja tudi v prvi ligi.


Moštvi sta se doslej od osamosvojitve srečali že 32-krat, nekoliko uspešnejša pa je Izola, precej je bilo tudi remijev. V zadnjem obdobju je boljši Jadran, od zadnjih petih tekem je Izola dobila le eno, tisto pred točno letom dni. Tudi tokrat bo glede na letos videno Jadran v vlogi favorita, na strani ribičev pa bo sproščenost, saj na sredini lestvice praktično nimajo več kaj izgubiti ali pridobiti.

Tudi pri Štantu se bo igral lokalni derbi, druga Adria bo gostila severne sosede s Tolmina, s katerimi ne bi smela imeti pretežkega dela. Pred tedni se je v Tolminu končalo z 0:4 za Adrio, kar je bil eden od petih zaporednih porazov rdeče-črnih. Ti spomladi enostavno niso pravi in težko je verjeti, da bi se prebudili pri tako močnem nasprotniku.  Podobno velja tudi za Ilirsko Bistrico, ki gostuje pri vodilnem Taboru. Navijači slednjega pričakujejo “goliado”, saj Bistričani z mlado domačo zasedbo spomladi žal niso konkurenčni najboljšim. Na zadnjih treh tekmah so denimo prejeli kar 19 golov.

Zelo napeta zna biti bitka na Notranjskem, kjer se bosta v derbiju začelja pomerila glavna in glede na zaostanke bržkone tudi edina kandidata za zadnje mesto.  Škou Ajdovščina ima trenutno štiri točke naskoka pred tokratnim domačinom Postojno, ki bi torej z zmago tekmeca praktično ujel. Za “močerile” je to zadnja priložnost, če želijo ostati nad gladino, zato v postojnskem Športnem parku vlada totalna mobilizacija. Domačim gre na roko predvsem pomladanska forma, saj  Ajdovci igrajo res slabo, še celo nekoliko slabše od njih. Bolje gre Biljam in Vipavi, ki se bosta neobremenjena srečala v Dolinci.

Pari 21. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA : TOLMIN (v soboto, ob 14:30)
TABOR : ILIRSKA BISTRICA
BILJE : VIPAVA (obe v soboto, ob 16:30)
POSTOJNA : ŠKOU (v nedeljo, ob 16:30)
JADRAN DEKANI : IZOLA (v nedeljo, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …