Do konca je ostalo še pet kol, klubov pa trinajst. Kamnik je definitivno dokončno izločen iz lige, njegove tekme bodo registrirane s 3:0 za nasprotnike, vodstvu tekmovanja pa bo moral plačati tisoč evrov. Ta teden bo tako brez srečanja ostala kranjska Sava, ki ima že tako ali tako tekmo manj, saj jo čaka še prestavljen mestni obračun proti Zarici.


Ostali bodo odigrali nekaj pomembnih tekem, najpomembnejša pa bo v Zagorju, kjer gostuje enajsterica vodilnega Tolmina. Domačini se lahko pohvalijo z naslovom jesenskega prvaka, takrat so bili tudi dve točki pred Tolminom, a se je krivulja njihovih rezultatih spomladi precej obrnila. Stanje v zasavskem klubu (tako kot tudi marsikje drugje) ni rožnato in nekoliko oslabljeno moštvo po premoru ni zmoglo težke borbe za vrh razpredelnice. Zaostanek za Tolminom zdaj znaša že 10 točk in tudi morebitna zmaga varovancem Danila Bantana ne bi bistveno povečala možnosti za prvo mesto. Toda naslov gor ali dol, proletarci igrajo doma, ob veliki podpori publike in proti močnemu nasprotniku, zato ni dvoma, da ne bodo dali tudi tokrat vsega od sebe za to, da bi zmaga ostala doma. Toda favorit je vendarle Tolmin, ki je spomladi zbral dvanajst točk več od tokratnega nasprotnika in je suvereno lahko opravil tudi sosedski dvoboj pretekli vikend proti Adrii. Visokoleteče napovedi pred pomladanskim delom so se za zdaj izkazale za povsem upravičene in nasprotniki še vedno čakajo na prvi spodrsljaj rdeče-črnih. Če ga tudi tokrat ne bo, bodo v Tolminu že lahko začeli razmišljati o naslovu.

Na napako vodilnega moštva seveda čaka Zarica, ki (s tekmo manj) zaostaja velikih sedem točk in tokrat doma pričakuje Brda. Brici ne zasedajo ravno zavidljivega položaja na lestvici, toda gre za zelo kvalitetno ekipo s številnimi nekdanjimi igralci Gorice, ki vsekakor zna presenetiti. Na zadnji tekmi v zariškem športnem parku je to že uspelo Jadranu in rdeči vragi bodo morali biti bolj previdni, če ne želijo napake ponoviti še proti drugi mladi primorski ekipi. Generalka ni bila ravno spodbudna, saj je četo Janeza Zupančiča v pokalni tekmi s 4:0 gladko porazil Šenčur. Pri domačih bo tokrat manjkal siceršnji kapetan Robnik, gostje pa v Kranj potujejo brez bratov Kadrija.

Spodaj se nadaljuje boj za četrto mesto, ki ga zaenkrat drži Izola. Kaj lahko bi se zgodilo, da bo tako ostalo tudi po tem kolu, saj ribiči (resda brez najboljšega strelca Peroše) potujejo v Miren, kjer jih čaka povsem razbita Adria. Mirenci so spomladi poleg Kamnika ugnali le še Medvode, v zadnjih kolih pa so izgubili tudi tekmovalni motiv, saj je že jasno, da jim tudi predzadnje mesto omogoča obstanek v ligi. Gre pa zato spodaj veliko bolje Ajdovščini Škou in še posebej Ivančni Gorici, ki se bosta med seboj pomerili v ivanškem športnem parku, na enem lepših, a bolj praznih, objektov v ligi. Ivančani so se iz kandidata za dno čez noč prelevili v eno najboljših ekip lige, svojo serijo zmag pa bodo želeli v nedeljo podaljšati na pet.

V Sežani se bosta pomerila nekdanja prvoligaša Tabor in Rudar, ki zadnji čas taborita v sredini tretje lige, v Medvode pa v še enem podobnem srečanju k Jezeru prihaja Jadran.

Pari 22. kroga:
ADRIA : IZOLA
JEZERO : JADRAN (D)
ZARICA : BRDA
TABOR (S) : RUDAR (T)
IVANČNA GORICA : ŠKOU (vse 10.5. ob 17:30)
ZAGORJE : TOLMIN (11.5. ob 15:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …