Tekmovanje v tretji ligi je odločeno. Pričakovano in zasluženo je naslov osvojil TKK Tolmin, ki je v štiriindvajsetem krogu pred domačo publiko z 1:0 ugnal Jadran. Zadetek za veliko slavje je ob koncu prvega polčasa dosegel Dalibor Sokanović. Varovanci Davida Kanalca so se tako prvič v zgodovini kluba uvrstili v drugo slovensko nogometno ligo.


Veliko presenečenje se je zgodilo v Sežani. Tabor, ki je bil pred tem sedem tekem brez zmage, je Ivančni Gorici kljub dvakratnemu zaostanku nasul kar 6 golov. Strelci za Kraševce so bili Stančič dvakrat, oba Baruta, Matkovič in Stančič. Rezultat je še toliko bolj presenetljiv, če vemo, da so bili Ivančani do te tekme kar šest krogov neporaženi.

Druga bo kot vse kaže Zarica, ki je na domačem terenu dokaj suvereno odpravila Ajdovščino Škou. Kranjčanom je v zaključku malo zmanjkalo, da bi se enakovredno borili s Tolminom, a tudi drugo mesto bo ob štiridesetletnici tega majhnega kluba lep uspeh. Strelca za trinajsto zmago v sezoni sta bila Stojnič in Šujica, slednji že z devetnajstim golom.

Tretje mesto bi si lahko ob porazih tekmecev praktino že zagotovilo tudi  Zagorje, a je slednje v nedeljo doma prepričljivo izgubilo proti zdaj sedmi Izoli. Spet je dva gola za goste zabil odlični Peroša, ki se je tako vrnil na drugo mesto liste strelcev. V zgornji polovici bi kaj lahko končal še trboveljski Rudar, ki je tekmo s Kamnikom kajpak dobil brez boja s 3:0.

Adria je proti Savi dosegla še drugo zaporedno zmago, dva gola pa je dosegel neuničljivi veteran Zovatto. Jezero Medvode in Brda pa kljub neobremenjenosti nista našla poti do nasprotnikove mreže.

Rezultati 24. kroga:
TOLMIN 1:0 JADRAN (D)
Da. Sokanović (36)
ADRIA 2:1 SAVA
Zovatto (12/pen, 55); Dojčinović (90)
JEZERO 0:0 BRDA
ZARICA 2:0 AJDOVŠČINA ŠKOU
Stojnić (62), Šujica 85
TABOR (S) 6:2 IVANČNA GORICA
Stančič (22/pen, 80), P. Barut (33), U. Barut (40), Bombač (68), Matkovič (76); Rozina (20), Pilipovič (24)
ZAGORJE 2:4 IZOLA
Vozelj (66), Djokić (73/pen); Peroša (15, 28), Irišlić (64), Finkšt (80)
KAMNIK 0:3 b.b RUDAR (T)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…