Za uvod v prvomajske praznike bodo letos na delu tudi tretjeligaši v zahodni skupini, ki jih čaka že dvajseti krog letošnjega prvenstva. Tudi tokrat bo nekaj zanimivih parov, vodilni dvojec pa bo na kar zahtevnih preizkušnjah.


Tolmin se še enkrat odpravlja na Gorenjsko, saj bo gostoval pri medvoškemu Jezeru, ki bo po dveh tednih pavze zopet zaigral na domačem terenu. Modri so na stadionu ob Sori spomladi še nepremagani, dobro pa so igrali tudi na gostovanjih pri Zagorju in Zarici, zato znajo biti precej trd oreh tudi za vodilno enajsterico. Poraja se predvsem vprašanje, ali lahko moštvo Andreja Janežiča, potem ko je proti Zarici (nesrečno) izgubilo, zdaj osvoji kako točko proti Tolminu in tako pomaga sosedom v boju za vrh. Domačim gre sicer na roko tudi odpadla tekma pretekli vikend, saj bosta kaznovana Jarc in Zornik kazen odslužila šele na tej tekmi, a vseeno so gostje tudi tokrat v vlogi favorita.

Kaj lahko v Kranju pokažejo koprske rezerve, pa je drugo vprašanje, ki se odpira pred tem krogom. V Športnem parku Zarica bo drugouvrščena ekipa namreč gostila Jadran iz Dekanov, B ekipo koprskega prvoligaša, ki ima v svojih vrstah kar nekaj obetavnih igralcev. Dekančani sodijo med strelsko najbolj učinkovite ekipe v ligi in imajo tudi drugega strelca Smrtnika, zato zelo dobro peto mesto niti ni presenečenje. Predsednik-trener Dean Ščulac bo tokrat lahko računal na vse igralce, a gre za mlad kader, ki ni prav vajen pomembnih in težkih tekem. Pesjani so s svojo igro gotovo sposobni priti do pozitivnega rezultata na vsakem srečanju, a če bo Zarica ponovila predstave iz zadnjih nekaj drugih polčasov, bi tudi tokrat vse tri točke lahko ostale doma.

Zanimiv je še dogovor, ki se tiče dna razpredelnice, saj naj bi Kamnik, ki je zadnjo tekmo zaradi težavnosti gostovanja predal, tokratno iz domačega stadiona prijateljstva prestavil v Izolo. Odločitev nikakor ni logična, razen če želijo modro-beli praznični čas izkoristiti za obisk slovenske obale, saj v tekmovalnem smislu pravih možnosti proti ribičem seveda nimajo. Izoli bi po porazu v zadnji sekundi nova zmaga prišla še kako prav, tako za okrepitev samozavesti, kot tudi za naskok nazaj proti četrtemu mestu. Tega trenutno zaseda Rudar, ki je po slabih rezultatih le prišel do zmage, in to na najpomembnejši tekmi sezone. Precej oslabljeni se knapi zdaj opravljajo v Ajdovščino, kjer so nazadnje igrali pred enaindvajsetimi leti proti Primorju, tokrat pa jih tam čaka predzadnji Škou.

Zagorje bo po bolečem porazu rane skušalo vsaj delno zaceliti doma proti Adrii, a bo pri tem seveda nastopilo brez kaznovanega prvega vratarja Gracarja. Ob že prej poškodovanih in ob precej medli spomladanski formi bo to kar težka naloga, tudi zato, ker so Mirenci po dveh zaporednih zmagah nekako v naletu. Podobno velja tudi za Ivančno Gorico, ki bo doma nastopila proti Brdom, moštvu, ki je po Kamniku doseglo najmanj golov v ligi in velja za glavno razočaranje sezone. Glede na siceršnje rezultate domačih torej kakega spektakularnega izida na Dolenjskem ni pričakovati, čeprav bi lahko ekipe, zdaj ko je jasno, da ne morejo več ne gor ne dol, zaigrale nekoliko bolj odprto. Rezultatsko precej nepomembna tekma bo tudi v Sežani, kjer so bosta srečala in Tabor in Sava.

Pari 20. kroga 3. SNL zahod:
ZAGORJE : ADRIA
JEZERO MEDVODE : TOLMIN
KAMNIK : IZOLA
ZARICA : JADRAN (D)
TABOR (S) : SAVA
IVANČNA GORICA : BRDA
ŠKOU : RUDAR (T) (vse 30.4. ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…