Tudi v šestnajstem krogu tretje SNL zahod bomo videli nekaj zanimivih tekem, večina vodilnih pa bo tokrat nastopila v vlogi izrazitega favorita. To velja predvsem za tretje Zagorje, ki gostuje pri še dodatno oslabljenem zadnjeuvrščenem Kamniku, pa bolj kot ne tudi za Tolmin, ki potuje k najbolj oddaljenem nasprotniku na Dolenjsko. Vodilna ekipa namreč gostuje pri Ivančni Gorici, ki zaseda mesto pri sredini lestvice. Varovanci Roka Cirarja spomladi sicer igrajo dobro in so še brez poraza, res pa je tudi, da dosedanja nasprotnika nista bila ravno najmočnejša. V soboto jim bo vsekakor precej težje, že točka proti Tolmincem pa bi verjetno pomenila uspeh. Sploh ker slednji igrajo odlično in ne mislijo kar tako prepustiti vodilne pozicije, ki prinaša želeno napredovanje. Jeseni so rdeče-črni pred domačo publiko slavili gladko s 3:0 in cilji pred tokratnim obračunom so zagotovo podobni.


Nič kaj lahka naloga pa ne čaka Zarice, ki se bo v sosedskem obračunu pomerila z Jezerom iz Medvod. Medvodčani točkovno resda ne blestijo, toda v igri so vselej bolj kot ne enakovredni nasprotniku in tudi na gostovanjih, sploh lokalnih, lahko dosežejo dober rezultat. Jeseni  sta na stadionu ob Sori gladko padli tako Zarica kot tudi Sava, kar je vsekakor dobro opozorilo za četo Janeza Zupančiča. Slednji bo lahko tokrat računal na večino igralcev sicer ne tako številčne zasedbe, po dobrem začetku pomladi pa morda tudi na nekoliko večji odziv domače publike. Drugi kranjski predstavnik, torej stražiška Sava, bo nastopila v gosteh, čaka pa jo izredno težka naloga v Vipolžah. Glede na kaznovane igralce gostov in domačo formo Brd, bi vse razen uspeha Bricev predstavljalo določeno presenečenje.

Po trdi tekmi z Ivančani bo precej oslabljena tudi Adria, ki odhaja k Taboru v Sežano, trboveljski Rudar pa bo brez kapetana Memiševića pričakal Jadran. Moštvo Miloša Breznikarja je za zdaj povsem razočaralo, kar bo mlada ofenzivna ekipa Pesjanov seveda želela izkoristiti. Zadnja tekma bo na sporedu v Ajdovščini, kjer se bo domača ekipa pomerila z nekdanjim prvoligašem Izolo. Ribiči v mestu burje od osamosvojitve dalje sploh še niso slavili in po lepi zmagi pretekli vikend imajo morda priložnost, da vendarle prekinejo to tradicijo.

Pari 16. kroga 3. SNL zahod:
ZARICA : JEZERO MEDVODE (sobota ob 14:00)
KAMNIK : ZAGORJE
TABOR (S) : ADRIA
IVANČNA GORICA : TOLMIN
RUDAR (T) : JADRAN (D) (sobota ob 17:00)
AJDOVŠČINA ŠKOU : IZOLA
BRDA : SAVA (nedelja ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Žalosten zaključek na zahodu, Tolmin do zmage brez boja

Zadnji obračun zahodne skupine 3. SNL med ekipama Tolmina in Postojne ni bil odigran in bo…