S 14. krogom se končuje polovica prvenstva v 3. SNL zahod. To sicer ne pomeni, da je tudi konec jeseni, saj bodo moštva prihodnji vikend zakorakala že v drugi del in bodo spomladi posledično odigrala manj tekem. Kakorkoli, tokratni krog prinaša obračun drugega in četrtega, Tolmina in Adrie, ekip, ki sta prejšnji teden razočarali. Adria je na domači tekmi z Vipavo zabeležila že četrti zaporedni remi in izgubila vodstvo, Tolmin pa je klonil v Ajdovščini. Tokrat bo torej priložnost za popravljanje vtisa, pri čemer je zaradi nihajoče forme nasprotnikov favorita nemogoče napovedati. Tolminci bodo računali zlasti na prednost domačega terena, kjer so nazadnje visoko porazili Izolo in Ilirsko Bistrico.


Tretja Izolo gosti zadnjo Ilirsko Bistrico in na papirju je vse jasno, ribiči bi morali zabeležiti visoko zmago. Toda Bistričani so v zadnjih tednih dvignili formo, zbrali prvih 7 točk v sezoni in ujeli priključek z nasprotniki, zato jih nikakor ne gre jemati z levo roko. Bolj izenačeno naj bi bilo v Vipavi, kjer bodo domači gostili vodilne Bilje. Četa Sandija Valentinčiča je po številnih remijih v drugem delu očitno ujela formo in zdaj jo čaka pravi preizkus v Vipavi. Tam namreč nikomur nikoli ni lahko in če želijo črno-beli prezimiti na vrhu, bodo morali igrati na zmago. Na roko jim gre zlasti stanje pri domačih, ki bodo zaradi kartonov nastopili nekoliko oslabljeni.

V nedeljo bo na sporedu še eden v vrsti dvobojev za obstanek. Tokrat se bosta v Krvavem potoku pomerila Jadran Hrpelje-Kozina in Ajdovščina, ki pod vodstvom starega novega trenerja Vidica igra odlično in je glede na formo bržkone v vlogi favorita.

Razpored 14. kroga 3. SNL zahod:
IZOLA : ILIRSKA BISTRICA
TOLMIN : ADRIA (obe 18.11. ob 14:00)
JADRAN (HK) : AJDOVŠČINA
VIPAVA : BILJE (obe 19.00 ob 14:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …