Potem ko je vodilni Tolmin prejšnji teden igral z Zagorjem, ga tokrat čaka nova težka domača preizkušnja. V zadnjih tednih pred domačimi gledalci sicer ni bil pretirano uspešen, v treh tekmah je namreč dvakrat remiziral in enkrat izgubil, kar gotovo ne pritiče kandidatu za vrh lestvice. Naloga za popravljanje domačega vtisa pa za varovance Davida Kanalca nikakor ne bo lahka, saj bo na nasprotni strani stala Izola, trenutno eno najbolj razpoloženih moštev v ligi. Ribiči so se prejšnji teden na krilih izkušenega Kremenoviča razigrali proti Adrii in s podobno predstavo lahko pričakujejo kakšno točko tudi na severnem Primorskem. Optimizem nekoliko kvarijo edino kartoni, saj bosta manjkala pomembna člana prve postave Peroša in Poljšak.


Zagorje, ki še vedno drži odlično drugo mesto, se bo tokrat doma pomerilo z Ivančno Gorico, ki v zadnjih tekmah naravnost blesti. Ivančani so se iz kandidata za izpad v seriji štirih tekem brez poraza pretvorili v nadvse solidno moštvo sredine lestvice in domači nikakor ne bodo imeli tako lahkega dela, kot bi si kdo morda predstavljal kak mesec nazaj. Težko delo čaka tudi vse bolj oslabljeno Zarico, ki v Kranju pričakuje nekdanjega velikana iz Trbovelj. Knapi so prejšnjem krogu spretno in srečno vendarle vnovič zmagali in lahko potujejo na Gorenjsko nekoliko bolj sproščeni. Zmagovalec srečanja bi se obdržal v boju za naslov, a je veliko vprašanje, kakšne so sploh ambicije omenjenih klubov.

Tudi tokrat se bodo Gorenjci pomerili med seboj, šlo pa bo v prvi vrsti za obstanek. To je namreč osnovni cilj novincev Jezera in Save, ki se bosta srečala v Medvodah. Še en lokalni obračun bo v Sežani, kjer Tabor gosti sosede iz Ajdovščine, ki so med tednom zamenjali stratega. Modrijan bi si za debi zagotovo želel kašno lažje srečanje, saj Tabor navkljub nekaterim slabšim rezultatom tudi letos igra razmeroma dobro. V »adrijanskem obračunu« se bosta pomerila stara znanca Adria in Jadran, v Kamniku pa bodo domači poskušali pripraviti kakšno presenečenje favoriziranim Brdom.

pari 10. kroga:
Zagorje : Ivančna Gorica (27.10. ob 14:00)
Tabor Sežana : Ajdovščina Škou
Zarica Kranj : Rudar Trbovlje
Calcit Kamnik : Brda
Jezero Medvode : Sava Kranj
Adria : Jadran Dekani
Tolmin : MNK Izola (vse 26.10. ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…