V 3.SNL zahod so do konca še trije krogi, prvak pa je praktično že znan. Vse namreč kaže, da bo to postal Tolmin, ki ima na vrhu velikih sedem točk prednosti, a bo moral naslov potrditi še na igrišču. Tam potrebuje le eno zmago v treh tekmah, ali pa še to ne, v kolikor druga Zarica ne bi osvojila vseh možnih točk. Prva priložnost za veliko slavje bo že jutri, ko se bosta na Brajdi v tekmi kroga srečala Tolmin in Jadran iz Dekanov. Pesjani so v zadnjih tednih ujeli dobro formo, na zadnjih dveh tekmah so zabili 8 golov in prejeli nobenega, neporaženi pa so že pet krogov. Trener in predsednik Dean Ščulac je v rezultatskem smislu lahko zelo zadovoljen s sodelovanjem s Koprom, saj se je Jadran po obupni lanski sezoni kot koprska filiala letos spet vrnil med najboljše tretjeligaše. Če k temu dodamo še drugega strelca lige Smrtnika, je povsem jasno, da Tolmincev pred domačo publiko ne čaka preveč lahka naloga. Zanimivo bo videti predvsem, kako se bo ekipa, ki v tako visokem rangu še ni slavila, znašla pod določenim pritiskom, saj kvaliteta načeloma ni sporna. Rdeče črni so spomladi namreč še edini neporaženi, nov uspeh pa bi bil verjetno največji v zgodovini kluba. Pri tem domači strateg David Kanalec ne bo mogel računati na izkušenega Rakuščka, ki je kaznovan.


Zarica se bo ob istem terminu doma pomerila z Ajdovščino Škou, glede na zadnje izide obeh ekip pa bi bilo napovedovati domačo zmago dokaj tvegano. Kranjčani so pred domačo publiko že tri tekme brez zmage in tudi Ajdovci, četudi zaostajajo osem mest, v soteski nikakor niso brez možnosti. Rdeče vrage je sicer med tednom nekoliko ohrabril uspeh na mestnem derbiju, trener Janez Zupančič pa se lahko ob odsotnosti Bernika in Babića veseli vsaj povratka prvega (in edinega) vratarja Mulalića, ki se vrača po dveh tekmah. Zanimiva tekma zna biti še v nedeljo v Zagorju, kjer bo gostovala Izola, ki je v zadnjem času izrazito popustila. Zasavci kljub povprečnim rezultatom še vedno branijo odlično tretje mesto, bodo pa morali zanj v zadnjih krogih zbrati še kar nekaj točk. Zmaga proti ribičem je torej nujnost, pozorni pa bodo morali biti predvsem na razigrana Finkšta in Perošo, ki se borita za internega strelskega kralja.

Trboveljski Rudar bo osvojil nove tri točke brez tekme v Kamniku, ostali pa bodo aktivni v soboto. Na stadionu Rajka Štolfe se bosta pomerila Tabor in Ivančna Gorica, v prednosti pa so gostje, saj Kraševci niso slavili že na neverjetnih sedmih tekmah zapored. V precej nepomembnih obračunih se bodo srečali še Adria in Sava ter Jezero in Brda.

Pari 24. kroga:
ADRIA : SAVA (24.4. ob 16:30)
TOLMIN : JADRAN (D)
ZARICA : ŠKOU
TABOR (S) : IV.GORICA
JEZERO : BRDA (vse 24.4. ob 17:30)
ZAGOrJE : IZOLA (25.5. ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO/VIDEO: Marinič čaral v Vipolžah

Nogometaši Brd so na svojem terenu v sklopu 16. kroga 3. SNL zahod ugnali Adrio in vknjiži…