Vodilni Tabor pričakovano ni imel prevelikih težav z zadnjeuvrščeno Postojno. Ta se je v Sežani sicer kar dobro držala, a le do konca polčasa, ko je sodnik Šabanagić dosodil najstrožjo kazen za Tabor, ki jo je realiziral Gavrić. V nadaljevanju je za domače zadel še Črgan in točke so ostale doma, tako da razmerja na vrhu ostajajo nespremenjena. Podobno zanesljiva je bila namreč tudi druga Adria, ki se je srečala z ajdovskim Škuolom. Zeleno-beli so vse delo opravili že v prvem polčasu, uspešna sta bila Pavić in Dornik. Za Ajdovce, ki so pred letom dni še blesteli, je bila to že nesrečna 13. zaporedna tekma brez zmage.


Najboljši je bil in to za marsikoga kar pričakovano dekanski Jadran. Pesjani so gostili skromno Ilirsko Bistrico in ji nasuli petardo. Za domače so bili uspešni Ščulac, Stipaničev, Kljajić in Palčič, ki je zadel dvakrat, za goste, ki so na tekmo spet prišli brez menjav in so stik posledično držali zgolj v prvem delu, pa sta zadela Prodanovič in Valenčič. Jadran, ki ima najboljši napad lige, je na tokratni tekmi dosegel že jubilejni 50. gol sezone.

V skladu z razporedom in napovedmi je bilo bolj izenačeno na ostalih dveh dvobojih. Bilje so se proti Tolminu celo znašle v zaostanku, a so nato preobrnile izid in se veselile tesne zmage. Identičen razplet so videli gledalci ob Beli, kjer je Izola Vipavo šokirala z vodstvom, a so se domači v zadnjih 20 minutah izvlekli. 

Rezultati 19. kroga 3. SNL zahod:
CB24 TABOR 2:0 POSTOJNA
Gavrić (36/pen), Črgan (59)
ADRIA MIREN 2:0 ŠKOU AJDOVŠČINA
Pavić (37), Dornik (39)
JADRAN DEKANI 5:2 ILIRSKA BISTRICA
Palčič (30, 36/pen), Ščulac (68), Stipaničev (83), Kljajić (8); Prodanovič (31), Valenčič (90)
BILJE 2:1 TKK TOLMIN
Kožuh (40), Doplihar (46), Perše (27)
FAMA VIPAVA 2:1 IZOLA
Leban (71), Terčič (78); Zupan (56)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …