Krog pred koncem 3.SNL zahod je na vrhu izredno izenačeno. Kar štiri ekipe imajo pred današnjimi tekmami povsem realne možnosti za naslov jesenskega prvaka, pri čemer pa bodo kar tri vanje krenile nekoliko oslabljene. Vodstvo brani Zagorje, ki ga čaka verjetno še najtežja naloga, saj gostuje na težkem terenu v Dekanih. Jadran je neporažen že pet krogov, za povrh pa ima tudi najučinkovitejši napad lige, pri čemer gre še posebej opozoriti na Smrtnika in Lekiča, ki sta zabila večino golov za pesjane. Koprska filiala se je po zaslugi zadnjih uspehov prebila že do sredine lestvice in je verjetno ena redkih ekip, kateri zimski premor ne bo prišel ravno najbolj dobrodošel. Na drugi strani bi si vodilni proletarci verjetno želeli, da je polsezone že konec, tako pa bodo morali brez Burje in Džombiča prvo mesto skušati potrditi še na stadionu Ivana Gregoriča.


Težko delo čaka tudi Tolmin, ki ima na sporedu lokalni severnoprimorski derbi v Vipolžah. Brda, ki imajo celo najslabši napad lige, še naprej mučijo velike težave z učinkovitostjo, a so se v zadnjem času vsaj točkovno nekoliko dvignila. Varovani Florijana Debenjaka kljub vsem težavam zasedajo solidno šesto mesto, v primeru nove zmage pa bi se celo vključili v boj za naslov prvaka. Ta ostaja glavni cilj predvsem v Gorici, ki bi si Brice želela čim prej v drugi ligi. Pobobne načrte pa imajo kajpak tudi v Tolminu, ki bo tokrat nastopil v bolj ali manj popolni zasedbi in je glede na dosedanje predstave tudi rahel favorit. Na gostovanje se odpravlja tudi tretjeuvrščena Zarica, ki bo jesenski del zaključila v Sežani. Tabor že tri kroge ne pozna poraza, tako da bodo imeli tudi Kranjčani brez Pirca, Robnika, pa verjetno tudi brez prvega vratarja Pečnika, na Krasu precej težavno delo.

Izmed vodilnih še najlažji obračun vsaj na papirju čaka Rudar, ki na domačem terenu pričakuje skromno Adrio. Knapom sta se na seznamu manjkajočih poškodovanim pridružila še kaznovana Memišević in Perić in Miloš Breznikar z ekipo verjetno že komaj čaka na konec prvenstva. Toda še pred tem imajo Trboveljčani lepo priložnost, da se z zmago poslovijo od zveste publike in tako približajo vrhu, saj je težko verjeti, da bi vse tri vodilne ekipe zmagale. Z nekaj sreče bi zeleni lahko prezimili celo na prvem mestu, a za kalkulacije bo dovolj časa po tekmi, saj tudi Adria kljub slabši formi v Zasavju še zdaleč ni brez možnosti za kakšno točko.

Zanimivo zna biti tudi v Kranju, kjer se bosta v dvoboju za peto mesto pomerili moštvi, ki sta v prvem delu nekoliko presenetili. V vlogi domačina bo nastopila Sava, ki se lahko pohvali predvsem z dobrim zaključkom, v vlogi gosta pa Izola, ki je imela dober uvod. Sodeč po tem bi bili v manjši prednosti morda lahko Gorenjci, v vsakem primeru pa pričakujemo predvsem lepo in odprto predstavo dveh neobremenjenih ekip. V tekmah za obstanek se bodo med seboj pomerili Ajdovščina Škou in Jezero Medvode ter Ivančna Gorica in Calcit Kamnik.

Pari 13. kroga:
Jadran Dekani : Zagorje
Sava Kranj : MNK Izola
Brda : Tolmin
Rudar Trbovlje : Adria
Ajdovščina Škou : Jezero Medvode
Ivančna Gorica : Calcit Kamnik
Tabor Sežana : Zarica Kranj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…