V tokratnem krogu bosta v soboto odigrani le dve tekmi, več pozornosti pa bo, vsaj kar se vrha tiče, deležna tista v Tolminu, kjer bo gostovala mirenska Adria. Severnoprimorska kluba, ki ju loči nekaj deset kilometrov, sta že stara znanca, saj v ligi skupaj igrata od leta 2007. V dosedanjih trinajstih dvobojih je Tolmin slavil šestkrat, Mirenci pa štirikrat, tako da so domači kar se tradicije tiče v rahli prednosti. Še v večji prednosti pa so kar se tiče kvalitete, saj so v dosedanjem delu sezone zbrali več kot dvakrat več točk od tokratnega nasprotnika. Strateg rdeče-črnih David Kanalec nima večjih težav s sestavo ekipo, medtem ko bodo gostje nastopili brez kaznovanega Furlana. Vse razen zmage Tolmina bi bilo veliko presenečenje, zato je pričakovati, da se bo razlika na vrhu vsaj začasno še povečala. Drugouvrščena Zarica je namreč mestni derbi s Savo prestavila na kasnejši termin.


Kranjčane bi lahko ujelo Zagorje, ki je prejšnji teden končno spet zmagalo, zdaj pa lovi ponovitev uspeha še na gostovanju pri Ajdovščini Škou. Čeprav sinovi burje zasedajo eno izmed mest pri dnu razpredelnice, nikakor ne bo šlo za lahko nalogo, kar so konec koncev nazadnje občutili tudi njihovi sosedi iz Trbovelj. Domači trener Ljubo Modrijan je očitno za dalj časa ostal brez branilca Krapeža, ki je bil po izključitvi v sredo s strani vodstva lige suspendiran, gostje pa bodo tako ali tako spet nastopili brez številnih poškodovanih igralcev z Djokićem na čelu. Kljub veliki razliki med moštvoma bi rdeče iz Zasavja tokrat težko označili za izrazitega favorita. Podobno je tudi z Rudarjem, ki bo v drugi sobotni tekmi igral doma proti Ivančni Gorici, ki je v odlični formi in po treh zaporednih  zmagah računa še na četrto. Varovanci Roka Cirarja so nenazadnje proti knapom slavili že jeseni, z morebitno ponovitvijo uspeha pa bi se utrdili na zelo dobrem petem mestu.

Na mestnem stadionu v Izoli bo domača zasedba po strelskih vajah tokrat dočakala resnejšo preizkušnjo proti Jezeru Medvode. Gostje namreč še naprej igrajo kar dobro, a jim v zaključku vselej nekaj zmanjka do tega, da bi dosegli ugoden rezultat. Janežič tokrat ne bo mogel računati na branilca Keriča, se pa v zato v postavo vrača prvi vratar Biček, tako da se bodo morali biti ribiči še kako potruditi, če želijo doseči zmago. Zanimivo bo videti tudi, kako se bo novopečeni drugi strelec lige Peroša znašel na »pravi« tekmi. V Vipolžah se bosta pomerila Brda in Tabor, Jadran pa bo dosegel visoko zmago proti Kamniku.

Pari 21. kroga 3. SNL zahod:
RUDAR (T) : IVANČNA GORICA
TOLMIN : ADRIA (obe v soboto ob 17:00)
AJDOVŠČINA ŠKOU : ZAGORJE
BRDA : TABOR (S)
IZOLA : JEZERO MEDVODE
JADRAN (D) : KAMNIK (vse v nedeljo ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…