Edina nedeljska tekma je postregla z velikim presenečenjem, pravzaprav že kar senzacijo. Od Ilirske Bistrice, ki je letos zbrala le eno zmago in tudi za domače tekme komaj sestavi enajsterico, marsikdo ni pričakoval veliko, saj je na obisk prišla Adria. Toda Bistričani se na to niso požvižgali in so po daljšem času razveselili domače navijače, teh se je zbralo zgolj nekaj deset, potem ko je pol pol ure igre v polno meril Begić. V drugem polčasu so favorizirani Mirenci želeli preobrniti izid, a jim je prek Klepaca uspelo priti le do izenačenja in s tem remija. Situacija na vrhu je tako spet bolj zanimiva, vijolični pa so po hudem porazu pretekli vikend napovedali tudi napet boj za obstanek.


V Dolinci se je zbralo daleč največ gledalcev v tem kolu, saj sta se v derbiju pomerila Bilje in Tolmin. Obe ekipi sta bili v dobri formi in sta si želeli ohraniti stik z najboljšimi, temu primerno izenačen pa je bil tudi potek srečanja. Po golu Bragata je v nadaljevanju za goste izenačil mladi Danijel Šturm in kazalo je na nov remi. V zaključku pa sta sledili dve izključitvi v vrstah Tolmina, kar so  domači uspešno izkoristili. Vezist Pušnar je deset minut pred koncem zabil zmagoviti odločilni gol za črno-bele, ki so z zmago skočili na tretje mesto.

Pričakovano visoko zmago je dosegla Izola, ki je doma razbila Jadran kar s 6:0. Za ribiče sta po dvakrat zadela Banovič in Lee-Him, po enkrat pa Zyba in Kulašević. Bolj napeto je bilo v mestu burje, kjer je Ajdovščina proti favoriziranim sosedom iz Vipave skoraj celoten drugi polčas igrala z igralcem več, a vseeno klonila z 0:1.

Rezultati 11. kroga 3. SNL zahod

IZOLA 6:0 JADRAN (HK)

Banovič (2, 28), Lee-Him (12, 25), Zyba (17), Kulašević (86)

BILJE 2:1 TOLMIN

Bragato (5), Pušnar (79); D. Šturm (71)

AJDOVŠČINA 0:1 VIPAVA

Bratina 14

ILIRSKA BISTRICA 1:1 ADRIA

Begić (30); Klepac (58)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …