Osrednji sobotni obračun v Mirnu je na tribune stadiona pri Štantu privabil kakih 130 gledalcev.  Ti so upali, da lahko domači z veliko zmago na vrhu prehitijo tokratnega rivala iz Tolmina. Po prvem polčasu jim ni kazalo najbolje, saj so gostje po zaslugi Lo Duce vodili z 0:1, poleg tega pa se je nekoliko poškodoval še veteran Zovatto. Mirenci so v nadaljevanju skušali vsaj izenačiti, a jih je kaj hitro ustavila izključitev Sardoča, nato pa so gostje prek Kravanje zadeli še drugič in tekma je bila dokončno odločena. Tolminci so se z zmago vrnili na sam vrh razpredelnice, kjer imajo zdaj točko prednosti pred Zagorjem.


Zagorjani so namreč doma po pričakovanjih ugnali Ajdovščino, pri čemer so dosegli kar štiri zadetke. Ob Krajncu in Bašiču je bil med najzaslužnejšimi za zmago še Džombić, ki je ajdovsko mrežo zatresel dvakrat. Precej manj uspešni pa so bili njihovi sosedi iz Trbovelj, ki so presenetljivo klonili v Ivančni Gorici. Livarji so na svoji osmi tekmi dosegli toliko zadetkov kot prej v sedmih kolih skupaj, to pa je zadoščalo za skok iz predzadnjega mesta in prepotreben mir pred nadaljevanjem sezone.

 Glavna tekma nedelje se je tokrat odvila v Kranju, kjer sta se v mestnem obračunu pomerili Zarica in Sava. Spremljevalci tretjeligaškega nogometa so pričakovali zmago domačih, toda pritisk je bil očitno nekoliko prevelik in gostje so po zaslugi edinega strelca Dimitrova prišli do velike gostujoče zmage. Pomembne točke sta osvojila še Tabor, ki je pred domačimi gledalci z zadetkom odličnega Kosmača ugnal letos nerazpoloženo ekipo iz Brd, in Izola, ki ni imela večjih težav v Medvodah. Pri ribičih se je ob visoki zmagi znova izkazal njihov edini izkušenejši igralec, Darko Kremenovič.

V obračunu dna je Jadran visoko slavil v Kamniku, ki je tokrat za tekmo nabral zgolj dvanajst igralcev in je po porazu padel tudi na zadnje mesto med uvrščenimi.

Rezultati 8. kroga:
TABOR SEŽANA 1:0 BRDA
Kosmač 60
CALCIT KAMNIK 1:4 JADRAN (D)
Stupar 8; Lekič 13, 63, 75, Smrtnik 90
JEZERO-MEDVODE 1:3 IZOLA
Juričinec 58; Kremenovič 51, 68, Mikac 81
ADRIA 0:2 TOLMIN
Lo Duca 44, Kravanja 74
ZARICA 0:1 SAVA KRANJ
Dimitrov 20
ZAGORJE 4:0 AJDOVŠČINA ŠKOU
Krajnc 24, Džombić 31, 79, Bašić 75
IVANČNA GORICA 3:1 RUDAR (T)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …