Kar smo pred tokratnim krogom napovedali kot realno možnost, se je na koncu tudi dejansko uresničilo. V 3.SNL zahod je po nekaj krogih spet prišlo do spremembe na vrhu, saj so spodrsljaj Tolmina izkoristili pri Zagorju. V dvoboju nekdanjih prvoligašev so Zasavci v Piranu proti Izoli prek Nikoliča hitro povedli, v nadaljevanju pa je zadel še trener-igralec Anže Krajnc in tekma je bila praktično odločena. V zaključku je za nekaj napetosti poskrbela izključitev strelca prvega zadetka, a Izolani več od častnega zadetka Kotnika niso uspeli doseči. Zagorjani, ki so v drugi ligi nazadnje igrali pred štirimi leti, se tako po enajstih krogih nekoliko nepričakovano nahajajo na vrhu tretjeligaške razpredelnice.


Na stadionu Ivana Gregoriča se je sicer zbralo manj kot sto gledalcev, a so ti lahko videli velik uspeh domačega Jadrana, ki je vzel skalp prvemu favoritu iz Tolmina. Slednji je v Dekanih prek Kucalovića sicer hitro povedel, a so domači prek svojega prvega topnika Smrtnika pol ure pred koncem uspeli izenačiti. To je Tolmince očitno nekoliko vrglo iz tira, nezbranost pa je že nekaj minut kasneje izkoristil mladi Ščulac, ki je pesjanom priboril velike tri točke za mirnejše nadaljevanje sezone. Od vodilnih ekip je razočarala tudi Zarica, ki je na zanimivi tekmi v Ajdovščini izgubljala že z 0:2, a je nato po zadetkih edinega rezervista Šubica in kapetana Robnika prišla vsaj do točke.

Najboljšim se je približal še trboveljski Rudar, ki je na koncu razmeroma suvereno in predvsem pričakovano opravil s Kamnikom, pa čeprav je ta ob polčasu še držal remi. Toda v zaključku so zopet odločile že znane težave gostov, ki so v Trbovlje pripotovali z dvanajstimi igralci in brez vratarja. Povsem drugačne težave pa ima Florijan Debenjak na klopi Brd, ki so tokrat doma proti medvoškemu Jezeru odigrale tekmo brez zadetkov in tako vnovič iztržile le točko. Zdaj je že povsem jasno, da (pre)številčna kombinirana zasedba Bricov ne deluje tako, kot so si v klubu pred sezono zamislili, in da od druge lige po vsej verjetnosti tudi letos ne bo nič.

Ivančna Gorica in Tabor sta se razšla brez zmagovalca, Sava pa je navkljub zaostanku visoko ugnala Adrio. Slednje bo pravo opozorilo za Tolmin, ki Kranjčane pred domačo publiko pričakuje v naslednjem kolu.

Rezultati 11. kroga:
IZOLA 1:2 ZAGORJE
Kotnik 69; Nikolić 7, Krajnc 64
RUDAR (T) 3:1 KAMNIK
Drnovšek 7, 51, Karamarković 77; Stupar 11
JADRAN (D) 2:1 TOLMIN
Smrtnik 59, Ščulac 63; Kucalović 33
AJDOVŠČINA ŠKOU 2:2 ZARICA
Berginc 11, 45; Robnik 80, Bojić 83
BRDA 0:0 JEZERO-MEDVODE
SAVA KRANJ 4:1 ADRIA
Dojčinović 45, 80, Kern 69, Dimitrov 85; Jerkič 7
IVANČNA GORICA 2:2 TABOR (S)
Božič 9, Ibraković 75; Mersovski 26, Gavrić 84

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…