Pred nami je že 18. krog 3.SNL zahod. Med tednom so klubi odigrali še zadnje zaostale tekme, obubožani Kamnik je na prvi pomladanski domači tekmi proti Rudarju doživel nov poraz, Ivančna Gorica pa je po daljšem času kar nekako presenetljivo lahko prišla do zmage nad Adrio. Za Dolenjce je bila to šele druga domača zmaga v sezoni in že v nedeljo bodo lahko dokazali, da ni šlo zgolj za naključen preblisk. V Ivančni Gorici namreč gostuje trenutno vodilna Izola, ki pod taktirko Alfreda Jermaniša spomladi še ni oddala niti točke, na zadnjih dveh tekmah pa je zabila 9 golov. Na morebiten spodrsljaj ribičev bodo čakali v Tolminu, ki na gostovanju v Biljah zagotovo načrtuje novo zmago, saj so domači z devetimi točkami zaostanka za predzadnjim praktično že odpisani. Na igrišču v Dolinci bi bilo vse razen poraza domačinov veliko presenečenje.


Po zadnjih blamažah naj bi imel zdaj že četrtouvrščeni Ankaran tokrat nekoliko lažje delo, saj na domačem terenu Sv. Katerine pričakuje v gosteh neprepričljivo Adrio. Vlado Badžim in igralci bodo imeli eno zadnji priložnosti, da utišajo vse močnejše govorice o krizi tega obalnega tretjeligaša. Nekoliko mirnejše je stanje v Dobrovem, saj Brda pod Mulahmetovićevim vodstvom še naprej igrajo precej uspešno. Po dveh zaporednih zmagah jih zdaj čaka gostovanje v oddaljenem Zagorju, kjer bi glede na kartone ter slabo formo domačinov lahko prišli še do kakšne nove točke v boju za vrh lestvice. Izredno izenačeno pa bi znalo biti v Sežani, kjer se bosta srečala Tabor in Rudar, ki ju na lestvici trenutno loči le točka. Morda so v rahli prednosti vseeno Kraševci, saj bodo gostje po neumnostih v prejšnjem krogu tokrat nastopili nekoliko oslabljeni.

V Kamniku se bosta pomerila istoimenski domačin ter Jadran iz Dekanov, ki sta oba začela slabše od pričakovanj in bosta morala počasi začeti tudi zmagovati, če se ne želita znajti na negotovem dvanajstem mestu, ki bi po sezoni lahko prinašalo izpad. Tega trenutno drži kranjska Zarica, ki pa svojega izkupička ta vikend ne bo mogla popraviti, saj bo v vlogi proste ekipe.

Avtor: Tim Dobovšek

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …