S tekmami 27. kroga se ta vikend zaključuje tudi 3. SNL zahod. Gre za zadnje dejanje  v trikrožnem sitemu, ki je pogosto upravičeno tarča kritik, a ima tudi svoje prednosti. Ena od njih je, da se v nekakšnem finalu pomerita prvo- in drugouvrščeni po dveh tretjinah in da tekma neposredno odloča o naslovu prvaka. Zato ni presenetljivo, da se je v vlogi domačina odločilne tekme znašel lanski prvak Ajdovščina Škou, ki bo, podobno kot lani, pred številno publiko lovil naslov prvaka.


Razlika je le v tem, da na drugi strani ne bo stal neposredni konkurent, pač pa trenutno tretjeuvrščeni Jadran, ki se ne bori praktično za nič več. Slednji je z nekaj nepotrebnimi spodrsljaji (Bilje, Izola ipd.) namreč zaostal preveč in bo tokrat igral le za prestiž. Če bodo gostje tekmo kljub temu odigrali s prvo postavo in “na polno”, domačim nikakor ne bo lahko, sploh ker bosta manjkala tudi Vidmar in Zornik. Nekaj motivacije bi lahko pesjani našli v Ščulcu, ki se skupaj z domačinom Lazarevićem bori za strelsko krono.

Na vrhu liste so igralci izjemno izenačeni in v senci obračuna za naslov bo potekal še en nadvse zanimiv boj. Vse bi lahko prehitel Debenjak, ki ga z Brdi čaka relativno lahko gostovanje v Ilirski Bistrici. A štetje golov bo kot rečeno v senci boja za naslov, ki ga Brici še vedno lahko osvojijo. Z daleč največ doseženimi goli v ligi, sedmimi zaporednimi zmagami brez prejetega gola, enajstimi tekmami brez poraza, največ zmagami v ligi in še čim bi si Brda za marsikoga verjetno najbolj zaslužila naslov prvaka. Toda v nogometu je tako, da se štejejo točke in teh imajo Ajdovci trenutno več. Ob večkrat omenjanih srečnih zmagah za zeleno mizo so bili izredno pomembni tudi medsebojni obračuni, dva so namreč dobili oranžni, zato imajo Brda zdaj slabši medsebojni izkupiček. Posledično jih v igri ohranja le še domač poraz Ajdovščine in lastna zmaga. To zadnje ne bi smelo biti problem, saj bodo Bistričani, ki bodo nato navijali za prvaka v dodatnih kvalifikacijah, ob številnih kaznih in odsotnostih le stežka sestavili ekipo za tekmo.

Iz lige bo izpadla Cerknica, ki je med tednom odigrala še zadnjo zaostalo tekmo proti Izoli. Le kdo bi si upal staviti, da bo zadnjeuvrščeno moštvo dobilo prvi polčas, a s poznim golom se je zgodilo prav to. V nadaljevanju je bilo bolj pestro, gledalci so videli dva rdeča kartona in kar nekaj golov, na žalost večine skoraj vse v domači mreži. Ribiči so stvari postavili na svoje mesto in slavili z 2:4. Cerkničane za konec sezone čaka obračun z Biljami, Izola pa bo gostila Vipavo. Nekoliko bolj zanimivo bi znalo biti na stadionu Rajka Štolfe, kjer se bo domači Tabor pomeril z Adrio. Obe ekipi sta namreč spomladi v razmeroma dobri formi in si bosta zagotovo želeli sezono zaključiti z zmago.

Pari 27. kroga 3. SNL zahod:
CERKNICA : BILJE (v soboto, ob 16:00)
AJDOVŠČINA ŠKOU : JADRAN DEKANI
IZOLA : FAMA VIPAVA
ILIRSKA BISTRICA : BRDA
TABOR : ADRIA MIREN (vse v nedeljo, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…