Na sobotnem derbiju v Tolminu se je zbralo 250 gledalcev, ki so lahko videli izenačen dvoboj najboljših ekip v ligi. Bolje so začeli domači, ki prek Urbančiča že po manj kot desetih minutah povedli in tudi dobili prvi polčas z 1:0. V nadaljevanju so gostje iz Zagorja prek svojega organizatorja igre Djokića prišli do izenačenja, izid pa se do konca kljub poskusom na obeh straneh ni več menjal. Kluba tako ostajata na vrhu razpredelnice, točko prednosti pa so obdržali domači.


V Piranu je Izola že zaostajala proti Adrii, a je nato sledil velik preobrat. Zanj sta najzaslužnejša Kremenovič in Peroša, ki sta v drugem polčasu napolnila mrežo gostov. Malo pred koncem je bil pri ribičih izključen Poljšak, dvakratni gostujoči strelec Dornik pa je iz enajstmetrovke poskrbel le za kozmetični popravek izida. Z zmago so Izolani potrdili odlično letošnjo formo in se po zaslugi tekmecev prebili že vse do tretjega mesta, na katerem za vodilnimi zaostajajo zgolj dve točki.

Zarica je namreč vnovič klonila, saj z oslabljeno zasedba v Brdih ni bila kos domači ekipi. Zadetek odločitve, šele sedmi za Brda v tej sezoni, je iz enajstmetrovke dosegel Džuzdanović. Kranjčane je tako pri vrhu prehitel še Rudar, ki je na dvoboju nekdanjih prvoligašev minimalno ugnal Tabor. Varovanci Miloša Breznikarja  so prek Perića vodili že z 2:0, a je častni zadetek za goste četrt ure pred koncem dosegel Tomažič. Na tekmi starih znancev se je zbralo zgolj kakih 150 gledalcev.

Gorenjski obračun v Kranju je po pričakovanjih pripadel Savi, a se je morala ta za zmago pošteno potruditi. Kamničani so namreč po pol ure prek Plahutnika celo povedli, popustili pa so šele povsem ob koncu, ko je za domače z igralcem več zmagoviti zadetek dosegel odlični Dimitrov. Jadran na domačem igrišču kljub igralcu manj ni imel težav z moštvom iz Medvod, Ivančna Gorica pa je nekoliko presenetljivo lahko slavila v Ajdovščini.

Razlike na vrhu in na dnu ostajajo zelo majhne, že v naslednjem kolu pa bo na sporedu nov derbi med Tolminom in Izolo.

Rezultati 9. kroga:
TOLMIN 1:1 ZAGORJE
Urbančič 9; Djokić 67
RUDAR (T) 2:1 TABOR (S)
Perić 31 (pen.), 54; Tomažič 74
IZOLA 5:2 ADRIA
Mikac 45, Peroša 48, 79, Kremenovič 60, 63; Dornik 21, 83 (pen.)
JADRAN (D) 3:0 JEZERO
Štulac 32, 51, Lekič 83
SAVA KRANJ 2:1 KAMNIK
Dojčinović 63, Dimitrov 88, Plahutnik 28
BRDA 1:0 ZARICA
Džuzdanović 11
AJDOVŠČINA 1:3 IVANČNA GORICA
Berginc 47; Petković 17, E. Koren 39, Ožbolt 68

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Krčani napolnili mrežo Dobrovc

Uvod v 17. krog vzhodne skupine 3. SNL je pripadel nogometašem Krškega, ki so dodobra napo…