Na osrednjem srečanje tega kroga sta se v Trbovljah pred 150 gledalci pomerila domači Rudar in gostujoči Ankaran Hrvatini. Do prvega razburjenja je prišlo že po osmih minutah, ko je bil po prekršku gostov in nepermišljeni reakciji izključen domači vezni igralec Sotenšek. Nesrečni Ankarančan Stipaničev je moral zapustiti igro, priložnost pa je po sili razmer dobil edini pravi rezervist Stojadinović, za katerega je bil to prvi nastop za Ankaran. Gostje kljub številčni premoči niso bili pretirano nevarni, knapi so namreč z igralcem manj nadaljevali bolje in bili tudi bližje zadetku. Najlepšo priložnost je zapravil Berger in moštvi sta na odmor odšli z neodločenim izidom. V nadaljevanju so oboji želeli priti do pomembnih treh točk, a sta se v zaključku akcij vselej izkazala oba vratarja, Ivačič in Paal. Za zanimivost lahko omenimo, da tudi Stojadinović ni zdržal do konca in ga je za zadnjih deset minut zamenjal kar gostujoči kondicijski trener Boštjan Kerma, ki je registriran tudi kot igralec, a prej že kakšni dve leti ni nastopil na prvenstveni tekmi. Tudi to pa ni pomagalo Ankarančanom in tekma se je končala z nepopularnim začetnim izidom. Razmere v moštvu Vlada Badžima so očitno vse prej kot idealne in ljubitelji tretjeligaškega nogometa se že sprašujejo, kaj se dogaja z pred sezono prvim favoritom lige.


V Tolminu je po podaji Kravanje z bližine domači vezist Kucalović že v osmi minuti postavil končni izid srečanja proti Zagorju. V nadaljevanju je bilo nekaj (pol)priložnosti na obeh straneh, vključno z vratnico Zagorja, a nobena izmed ekip ni več uspela zatresti nasprotnikove mreže in domači so rutinirano zadržali prednost. Na ta način ostajajo na vrhu lestvice izenačeni z Izolo, ki na stadionu pod obzidjem v Piranu pričakovano ni imela težav s Kamnikom. Tekma je bila odločena že ob polčasu, ko so domači vodili s 3:0, v nadaljevanju pa so svojo prednost le še dodatno povišali. Umetna trava očitno ustreza Izolanom, saj so suvereno slavili že na drugi zaporedni »domači« tekmi, medtem ko se bodo Kamničani glede na zadnje predstave po vsej verjetnosti borili le še za obstanek. V tem boju še vedno daleč najslabše kaže Biljam, ki so z novim porazom v Dekanih najbrž zapravile eno svojih zadnjih priložnosti. Edini, a izredno pomemben zadetek za Jadran je v prvem polčasu zabil Vukelič.
V nedeljo je bilo najpomembnejše srečanje na sporedu v Dobrovem, kjer so na pomožnem igrišču Brda uspela streti odpor sežanskega Tabora ter s štirimi goli na koncu zabeležila novo visoko zmago. Z enakim izidom se je končala tudi tekma med mirensko Adrio in Zarico. Gostje po zadnjem uspehu niso zmogli do novega presenečenja v gosteh in ostajajo pri dnu lestvice, Mirenci pa so se vrnili med prvih pet.

 

Rezultati tekem 17. kroga:

ADRIA 4:1 ZARICA KRANJ

Dornik (25), Eler (29, 64), Durić (40); Šujica (43)

TOLMIN 1:0 ZAGORJE
Kucalović (9)

JADRAN DEKANI 1:0 BILJE
Vukelić (34)

IZOLA 5:1 CALCIT KAMNIK
Peroša (14), Zemljak (18), Mehić (28), Božič (53, 58); Agović (68)

BRDA 4:1 TABOR SEŽANA

RUDAR TRBOVLJE 0:0 AH MAS TECH

IVANČNA GORICA je bila prosta

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…