3.SNL zahod se ta vikend nadaljuje s predzadnjim jesenskim krogom, kakega izrazitega derbija pa tokrat ne bo na sporedu. Obe osrednji tekmi sta tokrat povezani s Kranjčani, ki bodo letos prvič oboji nastopili v vlogi gostov. Srečanje na Dolenjskem prvo omenjamo ravno zaradi omenjenega dejstva, saj srečanje med Ivančno Gorico in Zarico ne bi poželo toliko pozornosti, v kolikor ne bi prišlo do zamenjave domačinstva. Po prvotnem razporedu bi tekma namreč morala biti odigrana v Kranju, toda igrišče v Športnem parku Zarica očitno ni v pripravljenosti za kaj takega. Sprememba bo vsekakor precej pridonesla k nepredvidljivosti izida, saj Ivančani doma igrajo zelo dobro, tako da tretjeuvrščeni rdeči vragi kljub veliki točkovni prednosti še zdaleč niso favoriti.


Je pa favorit Tolmin, ki na Brajdi pričakuje drugo kranjsko ekipo. Toda Sava, nekdanji tovarniški klub gumarskega giganta, pod vodstvom Marka Trebca igra praktično najboljšo sezono po osamosvojitvi in prvič kroji razplet v gornjem delu tretjeligaške razpredelnice. Gumarji so med drugim že premagali Jadran, Brda, Zarico in nazadnje še Adrio, zato previdnost Tolmincev, ki letos doma niso najbolj prepričljivi, zagotovo ne bo odveč. Podobna naloga čaka tudi vodilno Zagorje, ki se bo v dvoboju nekdanjih prvoligašev pomerilo s čvrsto ekipo sežanskega Tabora. Pred tedni so se Kraševci v sosednjih Trbovljah že pokazali v dobri luči, zato lahko rečemo, da gre za pravšnjega nasprotnika, ki bo pokazal, česa je vodilna ekipa zmožna pod določenim pritiskom. Zagorjani bodo nastopil brez kaznovanega Nikoliča, pri gostih pa bo iz istega razloga manjkal Mersovski.

Izola bo v lokalnem obračunu proti Jadranu še zadnjič nastopila v Piranu, še en sosedski dvoboj pa bo na sporedu tudi nekoliko severneje, saj se bosta na stadionu pri Štantu pomerili glavni razočaranji sezone Adria in Brda. Trboveljski Rudar tokrat gostuje v Medvodah, v obračunu dna pa se bosta srečala Kamnik in Ajdovščina Škou.

Pari 12. kroga:
Zagorje : Tabor Sežana
Zarica Kranj : Ivančna Gorica  (v Ivančni Gorici)
Calcit Kamnik : Ajdovščina Škou
Jezero Medvode : Rudar Trbovlje
Adria : Brda
Tolmin : Sava Kranj
MNK Izola : Jadran Dekani

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Drava v lov na 2. SNL s povratnikom na klopi, spremembe tudi znotraj kluba

Ptujsko Dravo bo v boju za vrnitev med slovenske drugoligaše spomladi s klopi vodil Jura A…