Osrednja tekma 17. kroga bo tokrat potekala na Brajdi, kjer se bo vodilnemu Tolminu zoperstavila spomladi zelo uspešna ekipa sežanskega Tabora. Kraševci so, tudi po zaslugi nekaterih okrepitev, spomladi še neporaženi, zato bodo predstavljali kar pravšnjo oviro za visokoleteče domačo moštvo.  Ob majhnih razlikah na vrhu mora ekipa Davida Kanalca kljub določenim odsotnostim tudi tokrat igrati zgolj na zmago, medtem ko lahko gostje nastopijo nekoliko bolj sproščeno. V primeru morebitne zmage bi se Tabor sicer vsaj teoretično in vsaj delno še vključil v borbo za naslov, a o tem v Sežani pred tekmo bržčas še ne razmišljajo.


Zagorje bo imelo po izredno težko prigarani zmagi proti Kamniku tokrat precej težjo nalogo, saj bo gostovalo v Goriških Brdih, ki spomladi končno kažejo za odtenek boljšo formo in so doma še brez prejetega zadetka. Proletarce, ki bodo nastopili brez kaznovanega Džombića, bi zato kljub veliki točkovni prednosti težko označili za favorite, sploh če upoštevamo predstave na prejšnjih tekmah. Po drugi strani pa tudi Brici celotno sezono igrajo precej spremenljivo in pogosto poceni izgubljajo točke, tako da lahko pričakujemo predvsem trdo tekmo z dokaj izenačenimi možnostmi. Nekoliko več od nasprotnika naj bi jih imela Zarica, ki gostuje pri predzadnji Adrii, toda Kranjčani bodo morali za uspeh igrati bolje kot na sosedskem obračunu proti Medvodam.

Medvodčane čaka še en lokalni obračun, na papirju pa tokrat proti Kamniku ne bi smeli imeti težav, čeprav so gostje v zadnjem kolu nakazali določene znake prebujenja. Oslabljeni trboveljski Rudar bo skušal globoko krizo reševati v Stražišču, kjer pa Sava glede na pomladna dogajanja nikakor ni brez možnosti za novo točko ali celo tri. Takšne cilje imajo bržkone tudi pri Izoli, ki bo brez Gavriča in Peroše proti Ivančanom skušala ohraniti nepremaganost domače trdnjave prenovljenega mestnega stadiona. Za konec je tu še tekma na stadionu Ivana Gregoriča v Dekanih, kjer bo Jadran gostil Ajdovščino Škou.

Tekme 17. kroga:
SAVA : RUDAR (T)
TOLMIN : TABOR (S)
ADRIA : ZARICA
JEZERO : KAMNIK (vse 12.4. ob 17:00)
BRDA : ZAGORJE
JADRAN (D) : ŠKOU
IZOLA : IVANČNA GORICA (vse 13.4. ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…