Spet je čas za največji derbi slovenskih nižjih lig. Govorimo seveda o tradicionalnem dvoboju med Rudarjem in Zagorjem, ki se bosta jutri ob štirinajstih srečala v okviru 12. kroga 3.SNL center. Čeprav je vremenska napoved slaba, pa naj bi tekma (za razliko od nekaterih) ne bila pod vprašajem, saj v Trbovljah razpolagajo z umetno zelenico, ki naj bi zdržala večje količine vode kot običajna podlaga. Morda bo dež odgnal kakšnega gledalca, a vseeno si tudi tokrat na stadionu Rudarja obetamo lep obisk oplemeniten z obema navijaškima skupinama.


Koliko derbi pomeni obema ekipama je bilo jasno že prejšnji teden, ko sta stratega premešala postave za »manj pomembne« tekme. Da ne bi dobili kartonov so pri knapih na klopi za rezerve obsedeli Mrvoljak Sotenšek in Žibert, medtem ko je bil pri proletarcih počitka deležen le Perić. Rudarju se taktiziranje v Kranju ni preveč obneslo, saj so komaj izvlekli točko, ob kakšnem kartonu na derbiju pa znajo imeti velike probleme tudi v naslednjem krogu pri Iliriji. Toda Trboveljčanov to trenutno ne zanima, za njih je pomemben le derbi in morebiten skalp velikega tekmeca. Nekoliko bolj bi bili lahko previdni pri Zagorju, ki letos igra odlično in je v precej bolj realnem boju za naslov prvaka, zato si enostavno ne sme privoščiti, da bi kjerkoli izgubljalo točke. To velja tudi za derbi, kjer bi bili rdeči sodeč po letošnjih rezultatih (in predvsem igrah) kljub gostovanju lahko v manjši prednosti, z zmago pa bi se vodilni Zarici približali zgolj na točko zaostanka (saj je njena tekma prestavljena). Toda siceršnja forma na derbijih ne igra pomembne vloge, zato lahko tudi tokrat rečemo, da so možnosti varovancev Edvarda Navratila in čete Roka Cirarja dokaj izenačene.

Sobotni derbi bo sicer že 27. po vrsti, statistika pa je povsem izenačena, saj je vsako moštvo doslej zmagalo desetkrat. Zadnji obračun konec aprila so dobili zeleno-črni, ki so slavili z 1:0.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Dravinja po treh tednih priprav

Jesenski prvaki vzhodne skupine naše tretje lige, so zaključili tretji teden priprav na dr…