Deseti krog tretjeligaškega prvenstva na zahodu prinaša nov obračun visokouvrščenih moštev, saj se bosta v Piranu pomerila Izola in Zagorje. Za ribiče, ki so prejšnji teden razočarali v Tolminu, bo tekma na stadionu pod obzidjem ena zadnjih pred povratkom na domači teren, saj so v Izoli že razgrnili dolgo pričakovano umetno travo. Moštvo Aljoše Čotarja bo tokrat močnejše za pomembna aduta Perošo In Poljšaka, ki se vračata po prepovedi, zato v domačem taboru računajo na vrnitev zmagovalne forme. Naloga pa prav gotovo ne bo lahka, saj bo na nasprotni strani stalo izkušeno moštvo iz Zagorja, ki že šest kol ne pozna poraza. Proletarci so nazadnje gladko ugnali še Ivančno Gorico, z morebitno zmago na obali pa bi se lahko prebili celo na prvo mesto.


To vsekakor ni tako nemogoče, kot bi se morda komu zdelo po pogledu na lestvico, saj vodilni Tolmin čaka preizkušnja pri nižjeuvrščenemu Jadranu. Toda moštvo Deana Ščulca je kljub slabšim rezultatom praviloma precej učinkovito, v svojih vrstah pa ima tudi Smrtnika in Lekiča, dva izmed najboljših treh strelcev lige. Če bodo pesjani, ki so v dosedanjem delu prvenstva dosegli celo več zadetkov od Tolmina, odigrali kolikor toliko dobro tudi v obrambi, bodo imeli gostje v Dekanih še kako težko delo. Nekaj podobnega verjetno čaka tudi Zarico, ki gostuje pri sicer zadnjeuvrščeni ekipi iz Ajdovščine, toda ta bo po menjavi trenerja ne glede na izredno težak razpored nekje pač morala začeti osvajati točke.

Rudar bo po blamaži v Kranju poskušal vtis nekoliko popraviti na domači tekmi s skromnim Kamnikom, Brda pa bodo sezono doma reševala proti novincu iz Medvod. V Ivančni Gorici gre pričakovati izenačen dvoboj med istoimenskim domačinom in Taborom iz Sežane, v Stražišču pa se bosta v obračunu za skok v zgornjo polovico lestvice pomerila Sava in Adria.

Pari 11. kroga 3. SNL zahod:
MNK IZOLA : ZAGORJE
JADRAN DEKANI : TOLMIN
SAVA KRANJ : ADRIA
BRDA : JEZERO MEDVODE
RUDAR TRBOVLJE : CALCIT KAMNIK
AJDOVŠČINA ŠKOU : ZARICA KRANJ
IVANČNA GORICA : TABOR SEŽANA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šenčur lov na 2. SNL pričel s šestico

Spomladanski del sezone se s tekmami 15. kroga pričenja tudi za tretjeligaše. Na zahodu so…