Pred srečanjem v Mirnu smo napovedovali lahko zmago tretjeuvrščenih Bilj nad domačo Adrio, toda še enkrat več se je potrdilo, da so ne glede na formo in rezultate lokalni obračuni nekaj specifičnega. Na tokratnem občinskem derbiju se je na tribunah stadiona pri Štantu zbralo kar 250 gledalcev, v nasprotju s pričakovanji pa so lahko videli veliko zmago domačinov. Da Adria misli resno, je bilo jasno že po prvem polčasu, ko je zadel Batič, v nadaljevanju pa je nato izredno pomemben gol dosegel še veteran Zovatto in Biljenci se enostavno niso več uspeli vrniti. Prek izkušenega Jogana, ki je pred kratkim okrepil črno-bele, so namreč dosegli le časten gol in vse tri točke so ostale doma. Z njimi so se Mirenci prebili že na sedmo mesto, medtem ko so Bilje, ki so prej v osmih krogih proti močnejšim ekipam prejele le štiri gole, tokrat pa dva, s porazom nekoliko izgubile stik z vrhom.


Tam ostaja Ajdovščina Škou, ki je po pravi golijadi doma ugnala Ilirsko Bistrico. Rezultat je sicer zanimiv, sama tekma pa iz stališča negotovosti ni bila toliko, saj je bil že ob polčasu rezultat 5:0. Za petardo v mreži vijoličastih so poskrbeli bivši Bistričan Berginc, Smajila, Simčič, Kadrija in Krapež, tako da sta bila pozna zadetka trenerja Zatkoviča za goste le še statistične narave. Ajdovci so torej prvo tretjino končali nepremagani, metem ko se bodo gostje sodeč po uvodu očitno borili za obstanek. Podobno lahko zmago je marsikdo napovedoval tudi Izoli, a je obalni derbi poskrbel za precejšnjo napetost. Pirančani so namreč zaigrali precej bolje kot v preteklih krogih in prek Adisa Lizalovića celo povedli ter s tem takoj napovedali zanimivo tekmo. V nadaljevanju sta Kotnik in Finkšt sicer preobrnila izid, a je Adisov brat Alen dosegel še drugi gol za goste in malo pred koncem sta se moštvi spet znašli na začetku. Remi in s tem veliko presenečenje pa je v podaljšku preprečil Lalić, tako da tudi Izola ostaja na ostaja na drugem mestu.

Je pa še dodatno zaostal dekanski Jadran, ki je tokrat gostoval pri Brdih. V Vipolžah maloštevilni gledalci namreč niso videli zadetkov in moštvi sta si razdelili točki. Slab obisk je bil tudi v Sežani, kjer sicer gradijo novo tribuno, marsikomu pa je lahko žal, da je izpustil tekmo. Tabor je po obupnem začetku sezone zaigral kot prerojen in sicer solidni ekipi Cerknice zabil 4 gole, od tega Bombač kar 3. Za moštvo novega trenerja Igorja Boleta, ki je na klopi nasledil Davida Komparo, slednji se je poslovil ta teden, je bila to šele druga zmaga letos.

Rezultati 9. kroga:
IZOLA 3:2 PORTOROŽ PIRAN
Kotnik (50), Finkšt (62), D. Lalić (92); Ad. Lizalović (27), Al. lizalović (80)
ŠKOU 5:2 ILIRSKA BISTRICA
Berginc (9), Smajila (13), Simčič (25), Kadrija (40), Krapež (45); Zatkovič (69, 74)
ADRIA 2:1 BILJE
Batič (40), Zovatto (54); Jogan (73)
BRDA 0:0 JADRAN (D)
TABOR 4:0 CERKNICA
Bombač (22, 54, 79), Rojc (90)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …