V 3.SNL zahod je pred nami triindvajseti krog in zdi se, da bi ta znal biti odločilen. Na vrhu ima Tolmin velikih osem točk prednosti, a tudi tekmo več, zato še nikakor ne moremo trditi, da je prvenstvo odločeno. Poleg tega Tolmince čaka novo težko gostovanje, potujejo namreč v dokaj neugodno Izolo. Na tamkajšnjem mestnem stadionu so domači slavili kar na štirih od petih spomladanskih tekem, dosegli pa so tudi rekord lige, zato previdnost vodilne ekipe pred srečanjem ni nikakor odveč. Ribiči so resda visoko izgubili na zadnji tekmi proti Adrii, ki jo je Tolmin na drugi strani zlahka ugnal, a take kalkulacije v nogometu ne pomenijo veliko. Dejstvo je, da bo ekipa Aljoše Čotarja na derbiju kroga skušala zaigrati povsem drugače, v igri je četrto mesto, pa tudi prestiž, skalp morebitnega prvaka. Glavna aduta za kaj takega naj bi domači imeli v napadalnem dvojcu Peroša – Finkšt, ki je letos zabil že 24 golov, medtem ko bo zaradi kartonov srečanje izpustil Gavrić. Na drugi strani David Kanalec večjih težav s sestavo ekipe nima, kar seveda rdeče-črne postavlja le še v bolj izrazito vlogo favorita. Od njihovega zadnjega poraza je minilo že dvanajst krogov in če bi bili uspešni tudi tokrat, bi bil naslov tri kroge pred koncem že skoraj zagotovljen. V primeru poraza pa bi se lahko situacija precej zapletla.

To je seveda odvisno od Zarice, ki ima kot rečeno osem točk zaostanka, a bi se ob idealnem razpletu v petih dneh lahko prebila na minus dve. Kranjčane v sredo namreč čaka mestni derbi, a še prej je na sporedu tekma rednega kroga, gostovanje v Trbovljah. Tako prvo kot drugouvrščeno ekipo torej čaka težka naloga in lahko bi razpravljali o tem, kdo bo imel težjo in kdo bi lažje zapravil kakšno točko. Zarici gre morda na roko to, da je Rudar zadnje čase v precej (pod)povprečni formi, a jih lahko na drugi strani še bolj skrbi tista lastna, saj so točke oddali že dvakrat zapored. Knapi so v prejšnjem kolu končno zmagali v Sežani, kar bi lahko bil obet uspešnega zaključka sezone pod vodstvom Rajka Jeršina. Jeseni so Trboveljčani v Kranju še z Breznikarjem izgubili kar 6:1, ponovitev takega scenarija pa bi bila tokrat prava senzacija. Poleg forme gostujočega stratega Janeza Zupaniča muči tudi ožina kadra, manjkajočim pa se bosta tokrat pridružila še Mulalić in Rems. Vsekakor so Gorenjci kljub težavam že zaradi stanja na lestvici še vedno rahli favoriti, a bodo morali igrati bolje kot na zadnjih tekmah. Med drugim manjkajo tudi zadetki sicer daleč najboljšega strelca lige Šujice, ki v polno ni meril že cel mesec.

V senci obračunov, ki odločata o naslovu prvaka, se bodo odigrala še ostala srečanja, kjer se bo šlo večinoma le še za prestiž in kjer nekatera moštva že komaj čakajo konec sezone. To velja verjetno predvsem za Jezero Medvode, ki ima že štiri zaporedne poraze in ga zdaj v Stražišču čaka gorenjski vodni dvoboj s Savo. Slednja tekme ni imela že dva tedna, tako da je njena forma nekoliko neznana, vsekakor pa gre za kvalitetno ekipo, ki še lahko računa na zgornjo polovico razpredelnice. Varovanci Marka Trebca so jeseni v Medvodah izgubili in glede na formo nasprotnika imajo lepo priložnost, da se mu na domačem terenu revanširajo. Zanimivo zna biti še v Sežani, kjer se prav tako obeta sosedski dvoboj, pomerila pa se bosta domači Tabor in Ajdovščina Škou. Ne eni ne drugi nimajo za sabo kdo ve kako uspešne pomladi, nekoliko slabše pa gre zadnji čas domačemu Taboru, ki ni slavil že šest kol zapored. Tudi Ajdovci na v zadnjem mesecu z izjemo minimalne zmage nad Zagorjem niso prikazali kakega presežka, nazadnje pa so v Ivančni Gorici klonili celo s teniškim izidom. Dvoboj ranjenih levov torej, v katerem bi obema ekipama zmaga prišla prav vsaj za samozavest, glede obstanka pa letos tako ali tako ni skrbi.

Omenjeno dejstvo lahko še kako veseli tudi Adrio, ki glede na kvaliteto ekip nima prav velikih možnosti na gostovanju pri dekanskemu Jadranu. Pesjani so se z dobim nizom povzpeli do petega mesta, v zaključku pa bi lahko napadli še Ivančno Gorico in Zagorje. Slednja dva tokrat igrata med seboj, glede na domač teren in formo pa so v prednosti Dolenjci, ki naskakujejo že šesto zaporedno zmago.  Zaradi izstopa Kamnika bodo v tem krogu brez tekme ostala Brda.

Tekme 23. kroga:
RUDAR (T) : ZARICA
IVANČNA GORICA : ZAGORJE
SAVA : JEZERO MEDVODE (vse 17.5. ob 17:30)
IZOLA : TOLMIN (18.5. ob 17:00)
ŠKOU : TABOR (S)
JADRAN (D) : ADRIA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…