Spet, bi lahko rekli. Moštvo Portorož-Pirana namreč že tretjič v zgodovini sredi sezone izstopa iz 3. SNL zahod. Pirančani so po jesenskih delih obupali v letih 1998 in 2008, tokrat pa so zgodbo ponovili še v tretje. 14 krogov letošnje sezone so nekako odigrali, ob zadnjem mestu na tabeli pa naprej očitno ne gre več. “Upravni odbor kluba se je tako odločil zaradi pomanjkanja finančnih  sredstev,” so sporočili iz Pirana.


Odločitev “gusarjev” ni preveč presenetljiva, saj so že pred tremi leti ostali brez tretjeligaške  licence, še lani pa so nastopali v primorski ligi, kjer so bili sicer odlični drugi. Kontinuirano igranje v tretji ligi, kjer kljub spremembam več kot očitno ostajajo stari problemi, moštvu iz obale očitno ni usojeno. Nekdanji drugoligaš in slovenski podprvak iz leta 1954 se tako vrača v anonimnost, na stadionu pod obzidjem pa vsaj pol leta ne bomo spremljali članskega nogometa.

Večina igralcev Pirana si je že poiskala nove klube, od katerih bodo nekateri vknjižili tudi dodatne točke. Po veljavnih pravilih tekmovanja bodo namreč naslednje štiri tekme Pirana (do 18. kroga oziroma konca druge tretjine) registrirane z izidom 3:0 za nasprotnike. Zmage si že lahko pripišejo Ilirska Bistrica, Adria, Škou in Izola. Z razpletom so lahko nezadovoljni tudi v Cerknici, ki je konec jeseni v Piranu izgubila kar z 11:1,  saj bo ta izid ostal, medtem ko bodo konkurenti za predzadnje mesto točke dobili brez boja.

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dravinja bo vnovič napadala vrh 3. SNL

Nogometaši Dravinje so na generalki pred pričetkom nove sezone v 3. SNL visoko ugnali Šenč…