Prvi pomladanski krog v zahodni tretjeligaški druščini prinaša zgolj štiri srečanja. Že tako je zaradi izstopa Ilirske Bistrice vsak teden ena ekipa prosta, tokrat pa bosta zaradi slabih igrišč odpadli še srečanji v Kamniku in Goriških Brdih. Na stadionu prijateljstva bi moral pri jeseni presenetljivo uspešnih Kamničanih gostovati nekoliko oslabljeni Rudar, ki se ob pričetku tekmovanja spopada s poškodbami in kartoni. Domači, pri katerih bo igral tudi branilec Volaš, ki je med premorom prišel ravno iz Trbovelj, bodo lahko glede na dober razpored na začetku pomladi vsaj enkrat nekoliko štedili z zelenico. Prestavitev verjetno zato povsem ustreza obojim. Druga neodigrana tekma pa bo v Vipolžah, kjer bi morala gostovati ambiciozna Izola. Ta se je med prestopnim rokom okrepila z Robertom Petravićem iz HAŠK-a, Markom Božičem iz Dekanov ter še nekaterimi igralci, a bo morala na priložnost za potrjevanje ambicij in približanje najboljšim še nekoliko počakati. Že tako velik zaostanek petih točk za vodilnimi se bo začasno verjetno še povečal. Poleg omenjenih bo tako kot v prvem kolu jeseni prosta tudi ekipa Zagorja.
Najbolj zanimivo srečanje bo verjetno na sporedu v nedeljo, in sicer v Ivančni Gorici, kjer bo gostoval vodilni Ankaran. Gostje z obale so jeseni deklasirali konkurenco, medtem ko so livarji to sezono nekoliko razočarali. Predvsem rezultatsko, saj nekatere igre, še zlasti v gosteh, niso bile slabe. Kakšnih odmevnih prestopov pri Ivančanih ni bilo in zdi se, da Ankaran ni ravno najprimernejši nasprotnik za morebitno novo domačo zmago, ki jo Dolenjci čakajo že od drugega kola dalje. A v boju za obstanek šteje vsaka točka in Ankarančani, dodatno okrepljeni z Stojadinovićem (Izola) in Stipaničevim (Jadran), se bodo morali verjetno kar potruditi, če želijo ohraniti vodilno pozicijo. Tja si namreč prav gotovo želi tudi Tolmin, ki bo dan prej doma naskakoval novo zmago ravno proti oslabljenemu Jadranu. V boju za naslov bosta domačim zagotovo v veliko pomoč tudi Saša Kolman in Tine Zornik, ki se v klub vračata iz tujine.
V Sežani se bosta tokrat pomerila Tabor in Zarica, obe moštvi pa sta pred nadaljevanjem nekakšna neznanka. Domači so jesen zaključili na sredini lestvice, zaradi izenačenosti ekip pa tako vrh kot izpad nista prav daleč. Pozimi so nato imeli velike ambicije, na koncu pa so prišli izkušeni Simon Gregorič ter nekateri mlajši manj uveljavljeni igralci. Kaj to pomeni za ekipo bo verjetno jasno šele po nekaj kolih, sploh ker tudi prvi nasprotnik s številnimi okrepitvami iz kranjskega prvoligaša, na pripravljalnih tekmah igra sila nepredvidljivo. Zadnje srečanje uvoda pa bo lokalni derbi v Biljah, kjer bi morala biti, vsaj sodeč po lestvici in stanju pri domačih, Adria izraziti favorit. A iz jesenske izkušnje vemo, da na sosedskih obračunih siceršnja kvaliteta ne velja prav dosti in Biljenci imajo pred srečanjem prav gotovo svojo računico. V kolikor želijo ohraniti vsaj minimalne možnosti za obstanek pa morajo tako ali tako začeti zmagovati, ne glede na nasprotnika.


Sobota, 16. 3. ob 15:00
Tabor Sežana – Zarica
Bilje – Adria
Tolmin – Jadran Dekani

Nedelja, 17. 3. ob 15:00
Ivančna Gorica – AH Mas Tech

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Navijači Izole NZS očitajo laži in zavajanje ter tudi dvojne kriterije

Incident na derbiju 21. kroga državnega prvenstva med Muro in Mariborom počasi dobiva razp…