Nogometni klub Calcit Kamnik je ob koncu letošnjega prvenstva 3. slovenske nogometne lige zahod zabredel v hude organizacijske ter tudi finančne težave. Danes se je na nogometno javnost v Kamniku in okolici obrnil tudi predsednik nogometnega kluba Hajradin Kočan, ki opozarja na težave pri vodenju kluba ter s prošnjo za pomoč.


Spoštovani,

Konec junija bo polno leto odkar sem skupaj z nekaj posamezniki prevzel vodenje Nogometnega kluba Kamnik. Zapuščina, ki smo jo prevzel se je nekoliko pozneje izkazala za večjo kot smo razumeli ob prevzemu. Tako, da smo se v slabem letu srečali z vrsto ovir, ki jih je bilo treba premagati. V nekaterih nismo bili popolnoma uspešni. Veliko takih smo uspeli rešiti. No, ne glede na to, pa sedanja situacija v klubu tudi ni rožnata, zato se s tem pismom obračam na vas in vas prosim za pomoč, kajti klub je te potreben.

Danes klub deluje brez upravnega odbora, saj sta člana upravnega odbora odstopila. Ob sebi nimam sekretarja, saj noben od mnogih, ki so ponujali in obljubljali pomoč niso pristopili, ko je bilo treba zavihati rokave. Od članov nadzornega odbora je ostal samo eden član. Tako, da je situacija v klubu zelo zahtevna. Sam vsega pa ne morem reševati ob občasni pomoči dveh ali treh posameznikov. Za resno stabilizacijo in organizacijo delovanja na vseh nivojih je potrebno vzpostaviti ključne organe kluba, vzpostaviti upravni odbor, nadzorni odbor… V te pa je treba vključiti osebe, ki so pripravljene prevzeti del nalog, tako da bo vsem lažje in za nobenega preveč. Zato tudi je tudi planirana izredna seja občnega na kateri bi poskušali izvoliti člane upravnega odbora, nadzornega odbora in imenovati člane disciplinske komisije. Ključno in tudi zelo zaželeno pa je tudi izbrati sekretarja kluba, saj brez tega klub deluje že več kot pol leta. Zavoljo organizacije in vzpostavitve teles kluba, sem sprejel odločitev, da se tudi jaz umaknem s položaja predsednika in tega odstopim novemu kandidatu, ki bo pripravljen prevzeti nadaljnje vodenje kluba. Vse to zavoljo izboljšanja razmer v klubu. Kajti trenutno sem ostal sam in nalog je preprosto preveč za enega.

Stanje v klubu je neprimerno boljše kot je bilo pred slabim letom. V tem času smo uspeli velik del zadev vzpostaviti in urediti. Tako finančnih, kot organizacijskih in administrativnih. Sedaj je ravno v pripravi notranja interna revizija poslovanja v zadnjem letu, katere rezultat bo poročilo o stanju kluba, tako da bodo tisti, ki imajo voljo in čas pristopiti jasno vedeli s čem se lahko srečajo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da pristop k delovnim telesom kluba ni nekaj strašnega, v kolikor so zraven osebe, ki so pripravljene pomagati drug drugemu. Za enega samega pa je to prevelik zalogaj. Zato upam in vabim vse zainteresirane, da se odzovete in sestavimo organe kluba, da bomo lahko še naprej delovali.

Prosim vas, da svojo morebitno zainteresiranost sporočite po mailu na uo.nkkamnik@gmail.com. To prosim sporočite do 20.6.2014. Več informacij pa lahko pridobite neposredno pri meni (041 579 156) ali pa pri preostalem članu nadzornega odbora (041 556 968).

Izredna seja občnega zbora bo predvidoma 23. junija 2014 s pričetkom ob 18. uri v prostorih Lokostrelskega kluba Kamnik. Upamo, da bo udeležba čim številčnejša.

S spoštovanjem,
Nogometni klub Kamnik
Predsednik
H. Kočan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…