“Z 19. krogom se začenja zadnja tretjina v 3. SNL zahod. Ker je razpored takšen, da vodilne ekipe proti najslabšim igrajo doma, so favoriti več kot jasni,” smo zapisali pred natanko letom dni. Sistem, kjer se v istem krogu prvi sreča z zadnjim, drugi s predzadnjim in tako naprej, nekako napoveduje nezanimiv vikend, toda kako zelo smo se lani zmotili.


Zadnja Cerknica je namreč pri tedaj vodilni Ajdovščini prišla do senzacionalne točke in na vrhu se je vse spremenilo. Ali lahko vajo letos ponovijo njihovi sosedje s Postojne, ki bodo kot zadnjeuvrščena ekipa gostovali pri sežanskem Taboru? Kraševci, tokrat brez kaznovanih Kariža in Škerjanca, beležijo impresiven niz osmih tekem brez poraza, a bodo morali biti previdni, saj Postojna spomladi sploh ne igra slabo. Moštvi iz krajev, znanih po košarkarskem rivalstvu, se v nogometu v preteklosti nista pogosto srečevali, pred letošnjo sezono nazadnje pred petimi leti, ko v Postojni golov ni bilo.

Še manj možnosti za kakšno novo točko naj bi imela predzadnja Ajdovščina, ki je spomladi v prostem padu in je izgubila zadnja štiri srečanja. Sinovi burje tokrat odhajajo v Miren, kjer je Adria v vrhunski formi. Varovanci Borivoja Lučića so v zadnjih treh tekmah dosegli 11 golov, prejeli pa nobenega, tako da bi bilo vse razen nove (visoke) zmage ogromno presenečenje. Nekaj podobnega lahko trdimo tudi za obračun na stadionu Ivana Gregoriča, kamor na obisk k Jadranu prihaja osmouvrščena Ilirska Bistrica. Vijolični s pomlajeno ekipo spomladi enostavni niso konkurenčni najboljšim in bodo nove točke bržkone morali iskati kje drugje. Tudi zato, ker imajo drugo najslabšo obrambo lige, nasproti pa jim bo stal najboljši napad.

Četrti, torej Bilje, se bo udaril s sedmim, to je Tolminom. Tudi v Dolinci bo favorit domačin, sploh če bodo črno-beli ob zdaj že visokem zaostanku našli motivacijo tudi za zadnji del sezone. Najbolj izenačeno pa bi lahko bilo v Vipavi, kjer gostuje Izola. Ribiči bi z morebitno zmago po točkah ujeli tokratnega nasprotnika.

Pari 19. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA MIREN : ŠKOU AJDOVŠČINA
BILJE : TKK TOLMIN (obe v soboto, ob 16:00)
JADRAN DEKANI : ILIRSKA BISTRICA
CB24 TABOR : POSTOJNA
FAMA VIPAVA : IZOLA (vse v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…