Odigrano je še drugo kolo v 3.SNL zahod in s polnim izkupičkom se lahko po njem pohvali le še en klub. Adria je po zmagi nad Ajdovščino v prvem kolu tokrat uspela slaviti še v Ivančni Gorici in tako zasluženo vodi na lestvici. Prvaki izpred treh let so povedli že po nekaj minutah igre, ko je zadel novinec Sokanović, izid pa se nato do konca srečanja ni več spremenil. Izkušeno moštvo Enesa Demirovića je tako v uvodu potrdilo visoka pričakvoanja, medtem ko so Dolenjci na zadnjem mestu še edini brez točke.


Za razočaranje prvih dveh kol lahko označimo Brda, ki kljub ne najtežjim nasprotnikom že drugič niso zmogla do več kot remija. Tokrat bi Brici v “dvoboju filial” kaj lahko ostali celo brez tega, saj je razpoloženi Jadran prek Štulca po uri igre vodil že 0:2. V zaključku so se domači (predvsem pa goriški) igralci le prebudili, Džuzdanović in Bremec pa sta poskrbela vsaj za izenačenje. Na drugi strani je Jadran pokazal, da je šlo v prvem kolu bolj kot ne za spodrsljaj, in da bo ekipa sestavljena pretežno iz koprskih mladincev, konkurenčna tudi najboljšim.

Na gorenjskem obračunu v Kranju so gledalci lahko spremljali precej zanimivo predstavo, sploh v prvem polčasu, ko je sodnik med drugim dosodil tudi dve enajstmetrovki. Prvo je v vodstvo domačih pretvoril kapetan Robnik, a so gostje prek Bojkova uspeli izid hitro izenačiti. V zaključku je sledila enajstmetrovka še za Kamničane, zanesljiv izvajalec pa je bil kdo drug kot trener-igralec Dražen Žeželj. Nejgovemu moštvu, ki je v bližnji Kranj pripotovalo zgolj s 13 igralci, je nato v drugem polčasu zmanjkalo moči, domači so se razleteli po igrišču in iz igre zadeli še štirikrat. Stanko, Nazić, Šujica in Marinovič so poskrbeli za najvišjo zmago v dosednjem delu tretjeligaške sezone.

V Trbovljah je Rudar kar nekako po pričakovanju ugnal Izolo in tako prišel do prve letošnje prvenstvene zmago. Zanjo je na trdem srečanju z edinim zadetkom poskrbel Sotenšek. S podobnim izidom se je nedaleč stran končal tudi obračun v Zagorju, kjer so Zasavci prav tako slavili z golom prednosti, le da so tu padli trije zadetki. Kranjska Sava je bila po polčasu namreč na pragu nove senzacije, a so jo domači v zaključku nato le uspeli zajeziti.

Ajdovščina in Tolmin sta se na sosedskem obračunu razšla brez zmagovalca, potem ko je domači branilec Kavčič iz prostega strela malo pred koncem uspel izničiti dolgotrajno vodstvo gostov. Na stadionu v mestu burje se je na tretjeligaški premieri zbralo kar kakšnih 300 gledalcev, ki so bili lahko na koncu z zidom vsaj razmeroma zadovoljni, saj naj bi bili gostje v polju tokrat nekoliko boljši. V Sežani razigrani Tabor ni imel večjih težav z novincem iz Medvod.

Izidi drugega kroga:
Rudar Trbovlje 1:0 Izola
Tabor Sežana 2:0 Jezero Medvode
Zagorje 2:1 Sava Kranj
Brda 2:2 Jadran Dekani
Ajdovščina Škou 1:1 Tolmin
Ivančna Gorica 0:1 Adria
Zarica Kranj 5:2 Calcit Kamnik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …