Nekaj deset gledalcev na stadionu Ivana Gregoriča je zaman pričakovalo srečanje med domačim Jadranom in gosti iz Kamnika. Slednji namreč niso pripotovali v Dekane in vodstvu lige ni ostalo drugega, kot da tekmo registrira z rezultatom 3:0 za domače. Ker se je takšna situacija Kamniku zgodila že drugič, to pomeni, da je zanj sezone dokončne konec. Pravila so tukaj jasna. Ko ekipa dvakrat ne nastopi v nekem tekmovanju, avtomatsko preneha tekmovati, v naslednjem letu pa lahko tekmuje zgolj v najnižji stopnji tekmovanja. Ker so Kamničani pred to tekmo odigrali več kot polovico srečanj spomladanskega dela (7 od 13), se bodo vsi njihovi rezultati priznali, preostale tekme pa bodo registrirane s 3:0. S tem se žalostno končuje tretjeligaška zgodba modro-belih, ki so bili redni člani lige v zadnjih šestih letih. Nekajkrat so krojili tudi razplet v nasprotni polovici lestvice, Slobodan Vuk in Dražen Žeželj pa sta osvojila tudi lovoriko prvega strelca lige. A tega je zdaj za nekaj časa konec, nogomet v desetem največjem slovenskem mestu se vrača v anonimnost.


Za novo razočaranje pa je poskrbel zasavski dvojec, ki očitno nikakor ne najde jesenske forme. Trboveljski Rudar je po remiju v Ajdovščini doživel še domači poraz z Ivančno Gorico in tako nekoliko izgubil stik z mesti, ki jih je držal pred tem. Za četrto zaporedno zmago Dolenjcev je že razmeroma zgodaj zadel nekdanji igralec Svobode Gvardjančič, domači strateg Jeršin pa je s tem doživel prvi poraz v štirih krogih. Po njegovem prihodu je sicer prišlo do pozitivnega učinka, a očitno določene težave v taboru knapov ostajajo še naprej. Podobno bi lahko rekli tudi za Zagorje, ki je gostovalo v Ajdovščini. Sinovi burje so znake prebujenja kazali že v prejšnjih kolih in povsem upravičeno smo opozarjali na možnost zmage sicer precej slabše uvrščenega moštva. Tudi tu je odločil en sam gol, dosegel pa ga je Bistričan Berginc, ki je zadel sredi drugega polčasa.

Tolmin pred domačo publiko ni imel prav nikakršnih težav s povsem razglašeno Adrio, prednost na vrhu lestvice pa se je pričakovano povzpela na sedem točk, saj je bil kranjski mestni obračun na željo Save prestavljen. Na četrtem mestu ostaja Izola, ki je moči tokrat doma merila proti Jezeru Medvode. Varovanci Aljoše Čotarja so prek Finkšta hitro povedli, a je vztrajne Gorenjce v igro vrnil Avdić, ki je deset minut pred koncem izkoristil enajstmetrovko. Domači se niso predali, mož odločitve pa je postal drugi strelec lige Peroša, ki je tri minute do konca stvari postavil na svoje mesto. Ribiči so z zmago ohranili dobro domačo statistiko, Medvodčanom pa je po izenačeni tekmi še enkrat več malo zmanjkalo. Brda so dokaj nepomembno domačo tekmo proti Taboru dobila gladko z 2:0 in tako ob zaključku izgubljene sezone vsaj za kanček popravila vtis.

Rezultati 21. kroga:
RUDAR (T) 0:1 IVANČNA GORICA
Gvardjančič (21)
TOLMIN 6:0 ADRIA
Lo DUca (6, 37), Mrak (13), Da. Sokanović (36, 73, 75)
IZOLA 2:1 JEZERO MEDVODE
Finkšt (21), Peroša (87); Avdić (80/pen)
AJDOVŠČINA ŠKOU 1:0 ZAGORJE
Berginc (65)
BRDA 2:0 TABOR (S)
T. Kadrija (3), Džuzdanović (87)
JADRAN (D) 3:0 b.b. KAMNIK

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …