Pred časom smo pisali, da v 3. SNL zahod kar se tiče napredovanja iz nižjega ranga že nekaj let ni bilo tako, kot bi pričakovali glede na ligaški ustroj.


Ko je nekaj časa že kazalo, da letos tovrstnih težav presenetljivo ne bo, pa je v skladu s tradicijo tik pred zdajci prišlo do prve spremembe. NK Cerknica se je namreč pred žrebom za novo sezono odpovedala napredovanju. Notranjski klub, ki po izstopu iz MNZ Ljubljana že dlje časa sodi pod okrilje MNZ Koper, je namreč lani osvojil naslov v primorski ligi in bi lahko po več letih spet zaigral v tretjem rangu. Ker temu ne bo tako, se je v ligi sprostilo mesto za še enega novinca. Nekako pričakovano bi bilo, da izpraznjeno mesto zasede Škou iz Ajdoviščine, ki je lani na primorskem končal kot drugi in ima ob sodelovanju z DNŠ Ajdovščina ambicije po igranju v višjem rangu. Ker Cerknica (tehnično) sodi pod Koper, je jasno, da viška Svoboda kot drugouvrščeni ljubljanski klub letos očitno ne bo dobila želene priložnosti.

Toda v igri so se znašle tudi Bilje, ki so lansko sezono končale na zadnjem mestu in bi posledično morale izpasti, a jim ta scenarij očitno ne diši najbolj. Žreb parov za prihodnjo sezono je bil tako opravljen z listkom Bilje/Ajdovščina, kdo pa bo dejansko igral v ligi, pa bo predvidoma do jutri odločila NZS. Prvenstvo se sicer začne 24. Avgusta, pari prvega kroga pa so naslednji:

Zarica Kranj:Zagorje
Kamnik:Tabor Sežana
Jezero Medvode:Ivančna Gorica
Adria:Bilje/Ajdovščina
Tolmin:Rudar Trbovlje
Izola:Brda
Jadran Dekani:Sava Kranj

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Domov se vrača Miral Samardžić

Nekdanji reprezentant Slovenije je nov izziv našel v svojem rojstnem mestu. Nastopal bo v …