Bilje še vedno zasedajo četrto mesto, za vrhom pa zaostajajo velikih osem točk. Najboljšim spodrsne le redko in v desetih krogih je takšno razliko proti kar trem ekipam skoraj nemogoče nadoknaditi, zato se zdi, da bo moral klub, ki je 2. SNL nazadnje igral daljnega leta 1992, na povratek še malo počakati.


Toda Biljenci, ki so pozimi pripeljali nekaj novincev, imajo svojo računico in želijo med najboljše poseči še letos. Za začetek bi morali za kaj takega še nadgraditi dobro trenutno formo in z vrha skaliti sežanski Tabor, kar pa nikakor ne bo lahko. Rdeče-črni so nepremagani že šest tekem, prejeli pa so tudi najmanj golov v ligi, zato so vselej favorit. Toda favoriti ne zmagujejo vselej…

Nekaj podobnega si verjetno govorijo tudi v Ilirski Bistrici in Ajdovščini, ki se bosta pomerili z vodilnimi. Bistričani odhajajo na stadion Ivana Gregoriča, kjer jih čaka Jadran, Ajdovci pa k Štantu, kjer domuje Adria. Vsaka gostujoča točka bi bila enaka senzaciji, kar daje precejšnje upanje zadnji Postojni, ki se tako lahko približa tekmecem. Notranjci na domačem terenu pričakujejo Vipavo, toda nasprotnik jih ne zanima preveč, zdaj morajo na vsaki tekmi igrati na zmago.

Na mestnem stadionu v Izoli pa bo istoimenski domačin gostil Tolmin. Obe ekipi spomladi ne blestita, nasprotno, obe sta izgubili zadnje tri tekme in počasi rabita kakšno točko, če ne drugega za samozavest. Ribiči imajo sicer le še eno prednosti pred tokratnimi gosti.

Pari 18. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA MIREN : ŠKOU AJDOVŠČINA
BILJE : CB24 TABOR SEŽANA
IZOLA : TKK TOLMIN (vse v soboto, ob 16:00)
JADRAN DEKANI : ILIRSKA BISTRICA
POSTOJNA : FAMA VIPAVA (obe v nedeljo, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…