Sedemnajsti krog 3. SNL zahod se je končal v skladu s pričakovanji. Vodilne tri ekipe so zopet zmagale, ne četrto mesto pa se je prebil dekanski Jadran.

Vodilni Tolmin je sežanskemu Taboru resda zabil štiri gole, toda za zmago se je moral pošteno potruditi. Gostje iz Krasa so namreč po desetih minutah z goloma Stančiča in Jerkiča vodili že z 0:2, do konca polčasa so nato enkrat uspeli zadeti tudi domači, pri gostih pa se je medtem huje poškodoval Podgoršek. V nadaljevanju pa popoln preobrat. Tminci so prek Lo Duce najprej izenačili, Kos jih je iz prostega strela povedel v vodstvo, veliko zmago pa je potrdil Lo Duca, ki je četrti domači in svoj drugi zadetek dosegel iz enajstmetrovke. Moštvo Davida Kanalca tako vztraja na vrhu, vztrajajo pa tudi navijači, saj se jih je na Brajdi spet zbralo lepo število.

Zarica je v Mirnu pričakovano ugnala predzadnjo Adrio, za rutinirano zmago pa sta poskrbela Nazić in Robnik, prvi sredi prvega, drugi pa sredi drugega polčasa. Za Rdeče vrage je bila to že četrta zaporedna pomladanska zmaga in tako ostajajo v boju za naslov, Mirenci pa čakajo predvsem na dokončno odločitev NZS, s katero bi si kljub slabim rezultatom zagotovili tretjeligaški status. To je bržkone tudi maksimalni domet Brd, ki ostajajo glavno razočaranje sezone, saj so tokrat doma izgubile še proti Zagorju. Zasavski rdeči so imeli tudi tokrat težko delo, pomembne tri točke pa jim je priigral Krajnc, ki je najprej zadel vodilni zadetek, po hitrem izenačenju pa deset minut pred koncem še odločilnega drugega.

Jadran se kot rečeno vrača na pozicije pod vrhom, ki je jih je dosegal že v preteklih letih, a je nato sledila manjša kriza, zdaj pa je kot koprska filiala spet ob boku najboljšim. Pesjani so Ajdovščino Škou po rezultatu ugnali navidezno lahko, toda potrebno je poudariti, da sta Ščulac in Lekič zadetka dosegla v zadnjih dveh minutah. Podobno kot Jadran ostaja spomladi neporažena tudi Sava, ki je glede na razmere skoraj pričakovano premagala v krizo zabredli Rudar. Knapi so izgubili že četrtič zapored, tako da se še naprej močno trese stolček Mikija Breznikarja. Z igralcem več je pričakovano slavila še Izola, na mestnem stadionu pa se je tokrat zbralo celo več gledalcev kot na otvoritveni tekmi. Srečanje v Medvodah se je končalo v skladu s tradicijo, Kamnikova dvanajsterica je prejela nekaj golov, domači pa so lahko osvojili tri točke.

Rezultati 17. kroga:
SAVA 4:1 RUDAR (T)
Sitar (12), Dojčinović (51, 62), Kern (84); Karamarković (35)
TOLMIN 4:2 TABOR (S)
Da. Sokanović (27), Lo Duca (50, 74/pen), Kos (57); Stančič (6), Jerkič (10)
ADRIA 0:2 ZARICA
Nazić (30), Robnik (67)
JEZERO 3:0 KAMNIK
Bengez (25), Bokal (40), Lovrec (66)
BRDA 1:2 ZAGORJE
Džuzdanović (16); Krajnc (11, 81)
JADRAN (D) 2:0 ŠKOU
Ščulac (89), Lekič (90)
IZOLA 2:1 IVANČNA GORICA
Mihailovič (11), Perpar (67); Gvardjančič (18)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …