Po uvodnem pomladanskem spoznavanju ekip, ko sta se dva izmed favoritov morala zadovoljiti le s točko, bodo tokrat na sporedu praktično najmočnejši in najbolj zanimivi obračuni.


Govora je v prvi vrsti o klasičnem tretjeligaškem dvoboju med ekipama, ki imenujeta po Jadranskem morju, mirensko Adrio ter dekanskim Jadranom. V zadnjih letih sta moštvi odigrali pomembno vlogo v ligi, Mirenci so nazadnje slavili leta 2010, Dekančanom pa to še ni uspelo, a bi jim morda lahko letos, saj trenutno vodijo.  Pri Štantu bodo gostje branili dve točki prednosti pred tokratnim nasprotnikom, ki jih je jeseni doma edini premagal in ponižal kar z 1:4. Zeleno-beli bodo kajpak želeli ponoviti vajo, pesjani pa so bodo želeli maščevati. Favorita je nemogoče napovedati.

Druga klasika pa bo na mestnem stadionu v Izoli, kjer se bosta pomerila nekdanja prvoligaša Izola in Tabor, ki sta se pred dobrim desetletjem merila v 2. SNL, zadnjih pet let pa sta redna tekmeca v tretjeligaški druščini. Tekmeca sta v obračunih po osamosvojitvi popolnoma izenačena, vsak je zmagal petkrat, kar sedem tekem pa se je končalo z remijem. Tudi tokrat Taboru, ki ima na papirju gotovo kvalitetnejše moštvo in je bržkone favorit, ne bo lahko. Nenazadnje so Izolani, ki bodo lahko računali tudi na prednost domačega terena z umetno travo, očitno v dobri formi, saj so prejšnji teden dosegli pet golov. Tokrat jih toliko verjetno ne bodo, saj imajo Kraševci daleč najboljšo obrambo lige.

Ostale tekme bodo nekoliko manj pomembne. Bilje zaostanek devetih točk realno zelo težko nadoknadijo, a dokler bo ostajala matematika, bodo črno-beli igrali na polno. Proti Ajdovcem na papirju ne bi smeli imeti težav, medtem ko bi znalo biti precej bolj izenačeno v Tolminu. Tam se bosta udarila lokalna tekmeca Tolmin in Vipava, ki sta prejšnji teden z remijema proti favoritom potrdila dobro formo. V top formi je očitno tudi Postojna, ki je dosegla svojo sploh prvo tretjeligaško zmago in zapletla položaj pri dnu. Varovanci Tihomirja Vrbosa bodo proti njegovemu bivšemu moštvu iz Ilirske Bistrice, ki je v skromni formi, zdaj želeli doseči še drugo.

Pari 16. kroga 3. SNL zahod:
ADRIA MIREN : JADRAN DEKANI
IZOLA : TABOR SEŽANA
POSTOJNA : ILIRSKA BISTRICA
BILJE : ŠKOU AJDOVŠČINA
TOLMIN : VIPAVA (vse v soboto, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…