Tudi v 24. krogu 3. SNL zahod so favoriti svoje delo opravili zanesljivo. Veliko je bilo pričakovati od lokalnega derbija med Biljami in Adrio, na tribunah objekta v Dolinci se je zbralo 250 gledalcev, a preveč razburjenja niso videli.


Že po četrt ure je za Adrio zabil Devetak, mreži pa se nato nista več tresli in Mirenci so ohranili stik z najboljšimi.  Tabor ni imel težav v Vipavi, Škerjanc je zadel že v drugi minuti, v nadaljevanju pa sta delo dokončala Berginc in Gulič, ki je bil uspešen dvakrat. Tudi ob Beli se je zbralo kar lepo število ljubiteljev nogometa.

Precej manj jih je bilo v Izoli, kjer sta se udarila predstavnika iz tradicionalnih sredin, ki sta se se še leto, dve nazaj borila za vrh, letos pa temu ni tako. Izola je gostom z Ajdovščine nasula kar pet golov, dva Memić, po enega pa Vidaković, Pletikos in Bašič, a na koncu so bili lahko zadovoljni oboji. Ribiči, ker so končno odigrali dobro tekmo, gostje pa, ker so si kljub porazu praktično zagotovili obstanek. Zadnja Postojna namreč pričakovano ni imela nikakršnih možnosti v Dekanih, kjer je drugi Jadran njeno mrežo zatresel petkrat. Med strelce so se vpisali Mijailović, Peroša, Rodica in Ščulac, ki je bil natančen dvakrat. Slednji je že pri številki deset, pa čeprav je odigral le drugi del sezone.

Tekma med Tolminom in Ilirsko Bistrico se je končala v skladu z napovedmi, 7:0, pri čemer je zadelo sedem različnih igralcev. Vijolični, ki so tudi tokrat nastopili le z desetimi, so izgubili zadnjih osem tekem, pri tem prejeli 48 golov, zabili pa le dva. Tokratni krog torej ni prinesel presenečenj in sprememb, a verjamemo, da bo v prihodnje drugače. Razpored je namreč takšen, da se zdaj obetajo veliki derbiji, že naslednji vikend se bosta v ‘jadranskem derbiju’ za (najmanj) drugo mesto udarila Adria in Jadran.

Rezultati 24. kroga 3. SNL zahod:
VIPAVA 0:4 TABOR
Škerjanc (2), berginc (63), Gulič (70, 74)
JADRAN (D) 5:0 POSTOJNA
Mijailović (7), Peroša (8), Ščulac (22, 78), Rodica (82)
IZOLA 5:0 ŠKOU AJDOVŠČINA
Memić (34, 46), Vidaković (47), Pletikos (57), Bašič (90)
BILJE 0:1 ADRIA
Devetak (17)
TOLMIN 7:0 ILIRSKA BISTRICA
Torkar (9), Kucalović (13), Rakušček (45), Kavčič Bine (53), Kavčič Peter (57), Gilles (66), Kravanja (68)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Konec tekme, ki se je začela prejšnji mesec

Danes sta ekipi 3.SNL-zahod Dren Vrhnika in Brda Dobrovo odigrali tekmo, ki pa se je začel…