V 3. SNL zahod bodo zaradi praznikov vse štiri tekme tokrat na sporedu v soboto. Žreb se je poigral z moštvi na način, da bodo vodilne štiri ekipe igrale proti tistim iz spodnjega dela lestvice. Na papirju naj bi bilo tako pred srečanji vse bolj ali manj jasno, kako pa bo potem na igrišču?


Tolmin bo gostoval v Ilirski Bistrici, ki je pretekli vikend zabeležila že šesti zaporedni poraz. Na drugi strani so Tolminci spomladi v odlični formi in še upajo na naslov, zato tudi tokrat nujno potrebujejo zmago. Obe ekipi bosta nekoliko oslabljeni, a to ne bi smelo bistveno vplivati na potek tekme. Podobno razmerje moči se obeta tudi v Dolinci, kjer se bosta srečala Bilje in Jadran. Domači so v Tolminu izpolnili osnovni cilj in po 18 krogih ostajajo brez poraza in so na dobri poti da tako zaključijo še tretjo četrtino. Odkar se igra sedanji sistem tretji lig, se pravi od 2014, še nobena ekipa ni uspela sezone skleniti neporažena.

Bolj izenačen dvoboj naj bi po nekaterih napovedih videli v mestu burje, kjer bo Ajdovščina gostila tretjo Adrio. Varovanci Jožeta Prelogarja igrajo po sistemu toplo-hladno, nazadnje so se kar namučili z Ilirsko Bistrico, tako da imajo tudi domačini povsem realne možnosti za kakšno presenečenje. Za konec pa je tu še obračun Izola in Vipave, ki bo odločal o četrtem mestu. Izolanom letos ne gre prav nič po načrtih, v ligi še nimajo zmage, medtem so proti nižjeligašu Plami izpadli tudi iz pokala. Lahko pred domačo publiko vendarle obrnejo trend?

 

Pari 19. kroga:

Ilirska Bistrica : Tolmin

Bilje : Jadran (HK)
Ajdovščina : Adria
Izola : Vipava (vse sobota 31.3. ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga zahod

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grosuplju tretjeligaš ugnal drugoligaša

Priprave in tekme so v polnem teku v vseh klubih na sončni strani Alp. V Grosuplju, kjer d…