Na zasavskem derbiju v Trbovljah se je tokrat zbralo kakšnih 1500 gledalcev, ki so spet lahko spremljali izenačeno in borbeno predstavo z nekaj klasično pestrimi situacijami. Domači Rudar je začel nekoliko bolje in že po osmih minutah je prišlo do enega ključnih momentov na tekmi, ko je gostujoči vratar Gracar zrušil Perića, istoimenski sodnik pa je po nekaj trenutkih zmede le pokazal rdeči karton in Zagorje je ostalo le še z desetimi. To gostov ni pretirano zmedlo, saj so kljub številčni oslabljenosti najprej odbili vse napade knapov, potem pa tudi sami nekajkrat nevarno ogrozili domača vrata. Plod dobre igre proletarcev je bilo tudi nekaj kartonov na domači strani, pri čemer je bil je še pred polčasom zaradi dveh rumenih izključen vezist Jurić in vse se je začelo znova. Tudi v nadaljevanju ni bilo veliko pravih priložnosti, spet pa je bilo zanimivo pred vrati gostov, ko je napadalca Perića zrušil še rezervni vratar Mrežar, a je tokrat sodnikova piščalka ostala nema. Trenutek odločitve je prišel petnajst minut pred koncem, ko je po kotu Memiševića Ibrahimović z glavo dosegel prvi in, kot se je na koncu izkazalo, tudi edini gol na srečanju. Ta je bil za domače toliko bolj pomemben, saj so z njim prišli do velike zmage in maščevanja proti rivalom, ki so slavili na prejšnjih dveh derbijih. Poleg tega je moštvo novega stratega Rajka Jeršina prekinilo niz petih tekem brez zmage, po zaslugi ostalih rezultatov pa se je prebilo tudi nazaj na četrto mesto. Na drugi strani novi poraz Zagorja pomeni verjetno že dokončen izpad iz boja za naslov, saj ni verjeti, da bi oslabljeno moštvo v zaključku še lahko nadoknadilo takšen zaostanek.


Zadetek Armina Ibrahimovića (Televizija Trbovlje)

Na samem vrhu do sprememb ni prišlo, Tolmin je vpisal tri točke brez boja, potem ko se povsem razglašeni Kamničani sploh niso podali na težko in oddaljeno gostovanje, Zarica pa je prišla do velikega uspeha na obali. V Izoli je istoimenski domačin po golu Peroše v prvem polčasu nakazal možnost tretje zaporedne domače zmage, a so borbeni Gorenjci v nadaljevanju izid povsem preobrnili. Dobre pol ure pred koncem je mladi posojeni domžalski branilec Rems zadel za izenačenje, isti igralec pa je v izdihljajih tekme zabil še drugič in tako gostom priboril tri izredno pomembne točke. Varovanci Janeza Zupančiča z njimi namreč ostajajo tik za petami Tolminu in mrtvi tek se nadaljuje še peti teden zapored.

Na stadionu Ivana Gregoriča sta Jadran in Tabor razočarala nekaj deset gledalcev, saj se je srečanje končalo brez zadetkov, ekipi pa ostajata na petem oziroma šestem mestu. Več razlogov za zadovoljstvo je imela publika v Vipolžah, ker so Brda proti solidni ekipe Ajdovščine Škou končno uspela priti do nove zmage. Za moštvo Florijana Debenjaka, ki bi po imenih sodeč moralo igrati vidnejšo vlogo, sta zadela Kolenc in Osuji, Ajdovci pa so postali prva ekipa, ki je proti Bricem dvakrat ostala praznih rok. Praznih rok so ostali tudi Medvodčani, ki jih je ugnala Adria, prebujena Ivančna Gorica pa je v Kranju proti Savi prišla do druge zaporedne zmage.

Rezultati 19. kroga 3. SNL zahod:
TOLMIN 3:0 b.b. KAMNIK
RUDAR (T) 1:0 ZAGORJE
Ibrahimović (74)
ADRIA 2:1 JEZERO MEDVODE
Žibernik (43), Frelih (57); Avdić (78)
IZOLA 1:2 ZARICA
Peroša (31); Rems (56, 94)
SAVA 1:2 IVANČNA GORICA
Bubanja (45); Đajić (12), Ožbolt (48)
BRDA 2:1 AJDOVŠČINA ŠKOU
Kolenc (24), Osuji (66), Berginc (4)
JADRAN (D) 0:0 TABOR (S)

Foto: Tomaž Zupan

Foto: NK Rudar Trbovlje

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …